Begenadigd Klassiek pianist( tevens pianist & componist Guus Meeuwis) geeft theatercollege

Foto: De Speeldoos Vught

Het lijkt een sprookje, en misschien is het dat ook wel. De overlevering wil dat Johann Sebastian Bach (1685-1750) dertig variaties schreef op een aria, op verzoek van een Russische graaf die leed aan een hardnekkige slapeloosheid. De graaf liet een jonge musicus, Johann Gottlieb Goldberg, vervolgens de variaties spelen om de last van zijn doorwaakte nachten te verlichten. De door Bach gecomponeerde stukken, uitgegeven in 1741, zouden daarom voortaan de naam van de vertolker dragen: de Goldberg-variaties.

Het resultaat is een meesterwerk, waarvan het vertolken ook de hand van een meester vergt. Die meester is pianist Jan-Willem Rozenboom, naast vaste pianist en componist van zanger Guus Meeuwis ook een begenadigd klassiek pianist. In een avondvullend programma neemt Rozenboom het publiek mee in zijn beleving van Bachs meesterwerk.

“Hij is cum laude afgestudeerd aan het Brabants Conservatorium en voltooide in 2003 de masteropleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Wat hij presteerde aan intieme virtuositeit en toewijding tijdens het spel is prachtig.” – Theaterkrant ***

Het Theatercollege Bach door Jan-Willem Rozenboom is te zien op zaterdag 1 april om 20.30 uur in Theater de Speeldoos in Vught. Entree € 18,50 / CJP-65+ € 17,50 Kaarten zijn te reserveren via tel. 073-656 55 88 (werkdagen van 11.30u tot 17.30u) of op www.theaterdespeeldoos.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen