De 106de editie van de Internationale 4daagse Nijmegen, 7de Blarenbabbel

04 jul , 11:31 Nieuws
blaren babbel 6e editie 0051
Cees Ringelberg
Hij komt er weer aan de vierdaagse en daarmee stijgt het vierdaagse virus weer naar grote hoogte. De 47000 beschikbare plekken zijn weer volledig uitverkocht. Waar onder ook weer een heel aantal Vughtse wandelaars. Dus zal het weer een drukte zijn op de wegen in en rondom Nijmegen met al die wandelaars van over de hele wereld.
De laatste trainingstochten zijn weer achter de rug, ieder heeft daar zijn eigen idee over. Nog checken of alles compleet is wandelschoenen, sokken, wandeltas, pet, zonnebrand en wat niet meer. Zodat je goed van start kan gaan voor die 30,40 of 50 kilometer. Als we dan ook nog mooi weer hebben dan gaat dat helemaal goed komen.
En wat is vierdaagse zonder muziek? Sommige nummers hoor je steeds op nieuw in iedere straat. Twee jaar terug was het Jan Biggel en vorig jaar Marco Schuitmaker, wat zal het dit jaar zijn??? Frans Bauer en zanger Kafke met Van Brabant naar Bordeaux, we gaan het mee maken….
blaren babbel 6e editie 0035
Maar ook de muziekkapellen langs de kant die de wandelaars op vrolijke klanken laten lopen.
Vanuit Vught gaan De Dommelduikers (muziekkanten uit Vught en omstreken) richting Nijmegen, de laatste dag zullen zij op het Julianaplein bij de finish hun klanken laten horen, waar we als Vughtse wandelaars ook meestal wel zitten in de schaduw van de bomen. Ze zullen op maandag 15 juli om 20.00 uur nog een uitzwaai repetitie geven. Dit zal in het centrum van Vught zijn de locatie wordt nog bekend gemaakt, en anders gaat u op de klanken van hen af.
Ook zal Desjavu weer aanwezig zijn de laatste dag met de 4daagse. Ze staan in Malden bij het begin van de Via Gladiola om de wandelaars het laatste zetje te geven naar de finish met hun vrolijke klanken.
Natuurlijk mag ook dit jaar de inmiddels bekende Blarenbabbel niet ontbreken dit jaar de 7deeditie, waar we als wandelaars en eventueel belangstellende weer na kunnen babbelen onder het genot van een drankje hoe de 106deeditie weer geweest is.
We worden dit jaar zaterdagmiddag de 20gastvrij onthaald op het terras van Restaurant Mae, Marktveld 8, Vught. Vanaf de klok 14.00 is iedereen daar weer welkom om verhalen te delen of om te luisteren wat de Vughtse wandelaars weer beleefd hebben tijdens de 1064daagse Nijmegen.
blaren babbel 6e editie 0040
Kijk ook eens op de facebookpagina van Vughtse 4daagse wandelaars.
Veel succes aan alle Vughtse wandelaars en plezier tijdens de 106 de editie van de Internationale 4daagse Nijmegen.
Marc van der Bruggen
Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief.
en meld je aan.