112

Gestolen auto uitgebrand in Vught

Een in Amsterdam gestolen auto Q7 is in de nacht van donderdag op vrijdag volledig uitgebrand in Vught. Rond kwart voor drie in de nacht kreeg de brandweer van Vught de melding van de brand aan de Loyolalaan in Vught.

De Audi stond geparkeerd op de parkeerplaats van het voormalige bejaardenhuis, huize de Braacken, wat op het moment wordt bewoond door antikraak bewoning. Bij aankomst van de brandweer stond het voertuig volledig in lichterlaaie. De brandweer had de grootste moeite om de brand onder controle te krijgen. Het voertuig brandde geheel uit en ook een heg die langs het brandende voertuig stond, ging in vlammen op.

Tijdens de bluswerkzaamheden van de brandweer werden langs de auto gele kenteken platen van het voertuig gevonden. Bij een controle van het kenteken bleek dat het voertuig op 29 mei gestolen is in Amsterdam. Wat er in tussen tijd met het voertuig is niet bekend. Op de zelfde dag, dat het voertuig is gestolen, is er in Amsterdam een schietincident geweest aan de Bernard Shawsingel in Amsterdam Zuidoost. Of het voertuig hierbij is betrokken is, is op dit moment niet bekend. De politie heeft de brand en de diefstal van het voertuig in onderzoek.

Volgens een getuigen zou de Audi Q7 op donderdagavond rond half negen al op de parkeerplaats van de Braacken hebben gestaan. Volgens de getuige was er toen nog niks aan het voertuig te zien.

Een bergingsbedrijf heeft het voertuig na de brand opgehaald en afgevoerd. Mogelijk zal er op een later tijdstip nog technisch onderzoek aan het voertuig plaats vinden. Flink wat bewoners van het voormalige bejaardenhuis waren tijdens de brand op straat te vinden om een glimp van de brand op te vangen.

Rond tien over vier in de nacht was de brand geblust en de auto door een bergingsbedrijf afgevoerd, en kon de brandweer terug keren naar de kazerne.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen