112

Hulpdiensten rukken uit voor ongevallen en brand

Foto: FPMB Bart Meesters

De diverse hulpdiensten zijn de afgelopen week weer een aantal keer uitgerukt in Vught. Verder meldt wijkagent Marcel de Rouw ook nog wat ander politienieuws op twitter. Vught.nieuws brengt een overzicht van afgelopen week.

Afgelopen maandag meldde wijkagent Marcel de Rouw dat het drugspand aan de Vlasmeersestraat een half jaar op slot gaat. Op acht december werd in het betreffende pand een professionele hennepkwekerij aangetroffen. Burgemeester Van de Mortel heeft nu bepaald dat het pand een half jaar op slot gaat.

Verdachte vrijgelaten

Op dinsdag is de Vughtenaar die wordt verdacht van het in bezit hebben van honderden kilo’s zwaar vuurwerk, vrijgelaten. Het Openbaar Ministerie verwijt de man het hebben en vervaardigen van professioneel vuurwerk en het opslaan van explosieve stoffen zonder vergunning. Later zal hij zich hiervoor nog moeten verantwoorden. Ook de gemeente kijkt welke stappen er nog tegen de man ondernomen kunnen worden.

Reanimatie

Zowel dinsdag als woensdag werden de hulpdiensten ingeschakeld voor een reanimatie in Vught. Bij de melding van dinsdag werd ook een traumahelikopter ingeschakeld.

Brandweer

Op woensdag moest de brandweer met spoed naar de Gogelstraat naar aanleiding van een melding van een gaslekkage. Het bleek een benzinelucht te zijn die uit het riool kwam. Een dag later moest aan de Pastoor van den Houtstraat het wegdek gereinigd worden. Vrijdagavond werden de brandweer en politie opgeroepen voor een buitenbrand aan de Hertoglaan. Achter de visvijver waren enkele kerstbomen in brand gestoken. Toen de brandweer ter plaatse kwam, was het vuur al bijna uit. De politie ging op zoek naar de daders.

Bureau Brabant

Wijkagent Marcel de Rouw roept op om maandag 11 januari naar de uitzending van Bureau Brabant te kijken. Daar komt een autobrand aan de Rouppe van der Voortlaan aan bod. Op achttien oktober werd hier een auto in brand gestoken.

Ongevallen

Vrijdag was er een melding van een ongeval op de hoek Helvoirtseweg en Van Voorst tot Voorststraat. Meer informatie hierover is niet bekend. Op zaterdagochtend moesten de hulpdiensten meerdere keren uitrukken voor meerdere ongelukken met letsel op de A2. Door de gladheid van die ochtend raakten op meerdere plaatsen auto’s van de weg en werd er een tijdelijke snelheidslimiet van vijftig kilometer per uur ingevoerd.

Overleden man

In de ochtend van zondag 10 januari is in een bos bij Helvoirt het lichaam van een dode man aangetroffen. Het is nog onduidelijk om wie het gaat en Marcel de Rouw doet daarom ook een oproep aan omwonenden om zich te melden als ze een vermoeden hebben om wie het gaat of als ze iets gezien of gehoord hebben. De politie gaat niet uit van een misdrijf, vermoedelijk heeft de kou een rol gespeeld bij de dood van de man.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen