112

Grote politieactie zondagavond na achtervolging in Helvoirt

In Helvoirt is zondagavond een grote politieactie geweest nadat een auto tegen ene boom tot stilstand kwam bij een politieachtervolging. De politie heeft zondagavond aan de Parallelweg in Helvoirt een auto klemgereden na een korte achtervolging. De drie inzittenden van die wagen zijn te voet op de vlucht geslagen. Zij worden gezocht door de politie.

De politie kreeg een melding van een verdachte situatie met een geparkeerde auto bij wegrestaurant ’t Groene Woud langs de N65 bij Vught. Agenten gingen een kijkje nemen en zagen de auto rijden. Agenten wilden de automobilist vervolgens laten stoppen, maar die ging ervandoor. Na een achtervolging over de N65 en dorp de dorpskern van Helvoirt werd de auto klemgereden. De automobilist botste tegen een boom aan de Parallelweg in Helvoirt. Een van drie inzittenden zou hierbij gewond zijn geraakt. Het trio sprong uit de auto en sloeg op de vlucht. Daarom was ook een ambulance stand-by.

Politieheli
De drie zouden in de richting van natuurgebied het Helvoirts Broek zijn gevlucht. Een politiehelikopter werd ingeschakeld. Die heeft vanaf 21.30 uur ruim een uur rondgevlogen boven Helvoirt en Vught. Ook een groot aantal politie eenheden werd ingezet en namen onder ander positie in rond het gebied, terwijl andere agenten de omgeving gronding afzochten. Ook werden er bij de zoektocht politiehonden ingezet.

Treinen met aangepast snelheid
Tijdens de politie actie reden de treinen met lastgeving, dat wil zeggen dat de treinen met aangepaste snelheid reden. Dit vanwege de veiligheid van agenten die rond het spoor die aan het zoeken waren.

Geen verband met PI Vught
Via sociale media gingen al snel een gerucht rond dat het om een ontsnapping van uit de gevangenis in Vught zou gaan. “Dit is absoluut niet waar”, aldus wijkagent Marcel de Rouw van de politie Vught.

Sporenonderzoek
De auto is door een bergingsbedrijf afgevoerd en veilig gesteld voor sporenonderzoek. Ook zijn ter plaatse door de politie sporen veilig gesteld. De verdachte zij nuit eindelijk niet eer aangetroffen.

Burgernet berichten:
Helvoirt Parallelweg. Gezocht omgeving spoor drie mannen , vermoedelijk besmeurde donkere kleding, lopend. Verder geen gegevens. Tips? Bel nu 112.
De 3 verdachten langs het spoor in Vught zijn niet aangetroffen. Burgernet bedankt u voor uw medewerking. Tips? Bel 0900 8844

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen