112

Weekoverzicht: medische noodgevallen en brand

Foto: FPMB Bart Meesters

Een brand in het Maurick College, een ongeval en enkele hulpverleningen. Waar de hulpdiensten het de vorige weken wat rustiger hadden in Vught, kwam daar de afgelopen week verandering in.

In de nacht van vrijdag op zaterdag kwam de brandweer in actie bij een middelbrand in het Maurick College. Toen de eerste wagen ter plaatse kwam, sloegen de vlammen uit de ramen. Gelukkig was de brand, die woedde in een techniekruimte, snel onder controle. De schade aan die ruimte was groot, maar de rest van het pand had alleen last van rookschade. De Forensische Opsporing van de politie heeft onderzoek gedaan en geen aanwijzingen voor brandstichting gevonden.

Medische noodgevallen

Politie en ambulance kwamen enkele keren in actie voor een medisch noodgeval. Bij de Kempkeshoeve werd ook een traumahelikopter opgeroepen, maar deze kwam niet meer ter plaatse omdat de persoon in kwestie overleden was. Aan het Loeffplein werd iemand gereanimeerd en aan de Ockeghemstraat werd de hulp van de brandweer ingeroepen. De ladder was al uitgeschoven om iemand van de bovenverdieping te halen, maar deze persoon kon uiteindelijk toch via de trap naar beneden komen. In totaal moest de ambulance zes keer met spoed naar Vught rijden.

Ongevallen

Aan de Merpatistraat vond een klein ongeval plaats. De bestuurster van een auto trapte hoogstwaarschijnlijk het gaspedaal in, in plaats van de rem, waarna de auto een sloot inreed. De verwondingen van de vrouw vielen gelukkig mee. Aan de Lidwinastraat hield de politie een man aan in verband met het verlaten van de plaats van een ongeval. Hij had vermoedelijk alcohol / drugs gebruikt. Er is een bloedproef afgenomen en verbaal wordt opgemaakt.

Inbraak

Als laatste werd er nog een woninginbraak gemeld aan de Loonsebaan op maandag 5 april. De politie roept iedereen met meer informatie op om zich te melden.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen