112

Weekoverzicht: aantal ongevallen in Vught en Helvoirt

Foto: Pixabay

Een flink aantal ongevallen in zowel Vught als Helvoirt de afgelopen week. De ambulance moest uiteindelijk zes keer met spoed naar Vught en twee keer met spoed naar Helvoirt.

In Vught kwamen politie en ambulance vier keer in actie bij een ongeval. Op de kruising Molenhei / Esscheweg zag een automobiliste een scooterrijder over het hoofd. De jongen liep hierbij onder andere letsel aan zijn gezicht op. Op de A65 botste een auto achterop een file. Op dezelfde dag kwam een fietsster ten val op de Sparrendaalseweg, met een flinke hoofdwond tot gevolg. Niet veel later was er nog een ongeval op de Vijverbosweg. Daar werd een fietser geraakt door een auto. Na controle in de ambulance kon deze haar weg weer vervolgen.

Ongevallen Helvoirt

In Helvoirt waren er op één dag twee ongevallen. Bij de kruising Achterstraat / Kerkstraat kwam een fietser in botsing met een auto. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis. Bij de Nieuwkuijkseweg vloog een scooterrijder uit de bocht, nadat hij schrok van een groep tegemoetkomende motorrijders. Ook hij moest met de ambulance mee naar het ziekenhuis. Later in de week was er nog een ongeval op de N65.

Brandgerucht

De brandweer van Vught kreeg een melding van brandgerucht bij de Groote Cingels, maar dit alarm werd al vrij snel ingetrokken. Datzelfde gold voor een alarm van brandgerucht bij de Guldenberg in Helvoirt. Ook hier was sprake van loos alarm.

Politie in actie

De politie kwam deze week met meerdere eenheden in actie bij de crisisdienst van de GGZ. Aan het Marktveld werden twee koperdieven aangehouden dankzij een alerte meldster. Ook de diensthond kwam ter plaatse om mee te zoeken naar de verdachten. Op de Laagstraat stond iemand op het spoor, die door de politie is terug gebracht naar de instelling. In het centrum van Vught werd deze week een dealer van softdrugs aangehouden. Deze is ingesloten voor verder onderzoek.

Fraude

Wijkagent Marcel de Rouw waarschuwt op Twitter voor vriend-in-nood-fraude. Nog dagelijks trappen mensen in deze vorm van fraude en verliezen zo honderden tot duizenden euro’s. De politie heeft in diverse onderzoeken naar deze vorm van fraude de afgelopen maanden bijna vijftig verdachten gehoord.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen