112

Weekoverzicht: traumahelikopter naar medisch incident

Foto: Pixabay

Weinig spectaculaire meldingen deze week voor de hulpdiensten. In totaal kwam de ambulance twaalf keer met spoed naar Vught. Bij een medisch incident aan de Helvoirtseweg moesten de politie, ambulance en traumahelikopter in actie komen. Meer informatie ontbreekt.

De brandweer van Vught kreeg twee meldingen deze week. Aan de Olmenlaan was sprake van stormschade. Ook was er een melding van brandgerucht bij Reinier van Arkel, maar hier was de inzet van de brandweer niet meer nodig. In Helvoirt zat een kat op grote hoogte in een boom. Het diertje zat daar al twee dagen en werd met behulp van de hoogwerker uit Tilburg naar beneden gehaald. Ook kwam de brandweer in Helvoirt in actie bij een vrachtwagen die vloeistoffen lekte. Deze melding bleek mee te vallen.

Politieberichten

Nabij de Lidl aan de Rouppe van der Voortlaan heeft een zakkenroller toegeslagen. Getuigen gaven het kenteken van de verdachten door, waarna deze bij de Haldersebaan aan werden gehouden en de portemonnee aan de rechtmatige eigenaar kon worden terug gegeven. Op de Boslaan in Vught had de politie pech. Door een technische storing kwam een ijzeren paaltje omhoog waardoor een politiebusje beschadigd raakte en een spoor van olie achterliet. De wagen werd opgehaald door een bergingsbedrijf. Bij de IJzeren Man stal een minderjarige een fiets. De ouders zijn geïnformeerd en de minderjarige is doorgestuurd naar Bureau HALT. Aan de Wederiksingel reed een auto door een muur een tuin in. De bestuurder, zonder rijbewijs, wilde de auto uitproberen. Er vielen geen gewonden.

Wijkagent

Wijkagent Marcel de Rouw waarschuwde foutparkeerders bij de IJzeren Man. Op bepaalde gebieden, onder andere de Loonsebaan, is een parkeerverbod. Meerdere bekeuringen zijn al uitgeschreven. Ook meldde De Rouw een goede training van politie en zorgmedewerkers op zorgpark Voorburg. Het betrof een de-escalatietraining.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen