112

Weekoverzicht: arrestatie, ongeval en enkele brandjes

Foto: FPMB Bart Meesters

Een arrestatie, ongeval en een paar brandjes. Enkele meldingen voor politie, brandweer en ambulance, maar over het algemeen was het een vrij rustige week. De ambulance kwam twee keer met spoed naar Vught en vier keer naar Helvoirt.

Op de kruising Den Dries / Vijverbosweg in Vught botsten twee fietsers op elkaar. In eerste instantie werd een traumahelikopter opgeroepen, maar deze hoefde niet meer ter plaatse te komen. Eén van de fietsers werd meegenomen naar het ziekenhuis.

Autobranden

Aan de Van Voorst tot Voorststraat kwam de brandweer in actie om een brandende bestelbus te blussen. Bij Cello aan de Groote Cingels was een melding van brandgerucht. Ook was er brand in een schuur of hok aan de Korenbloemstraat. Hier kwam de brandweer van Helvoirt assistentie verlenen. Dit korps bluste ook een autobrand aan de Helvoirtseweg.

Arrestatie

In Helvoirt werden deze week aan de Achterstraat twee mannen in een auto aan de kant gezet door meerdere politie-eenheden. Een van de inzittenden werd geboeid meegenomen. Deze man werd aangehouden op verzoek van de Belgische politie. Meer informatie hierover is niet bekend.

Getuige-oproep

Wijkagent Marcel de Rouw deed deze week een getuige-oproep. Op vrijdag 2 juli, tussen 18.15 en 19.00 uur is van een slachtoffer middels een babbeltruc de pinpas en pincode ontfutseld. Dit gebeurde op de Kampdijklaan. Op het Marktveld is er daarna geld gepind van de bankrekening van het slachtoffer. Het onderzoek loopt en de politie is op zoek naar meer info. Zaaknummer 2021146906.

Fraude

De Rouw meldde daarnaast dat er nog steeds veel meldingen van vriend-in-nood-fraude binnenkomen bij de politie. Betaal nooit een verzoek van een bekende om geld over te maken, zonder deze persoon eerst zelf fysiek te hebben gebeld of gesproken.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen