112

Onderzoek naar conflict in Vught draait volop

Foto: FPMB Bart Meesters

Na het conflict van zaterdagmiddag aan de Wederiksingel heeft zich nog altijd geen slachtoffer gemeld. De drie verdachten die op de A12 werden aangehouden zitten nog vast. Zij worden zondag verhoord. Het zijn drie mannen van 21 en 23(2) jaar uit ’s-Gravenhage.

Conflict
Rond 15.00 uur zaterdagmiddag kreeg de politie een melding door dat er een conflict had gespeeld tussen meerdere personen aan de Wederiksingel waarbij mogelijk ook zou zijn geschoten en iemand gewond was geraakt. Toen de politie ter plaatse kwam was er niemand meer aanwezig. Het incident riep de nodige vraagtekens op waarop een onderzoek is gestart. In de omgeving van de Wederiksingel en de Madeliefstraat werd uitgebreid sporen onderzoek gedaan. Daarnaast is er met getuigen en buurtbewoners gesproken en werden verschillende camerabeelden opgevraagd en uitgekeken. Daaruit bleek dat er na het incident twee personenauto’s waren weggereden. Een van die auto’s werd later op de A12 gesignaleerd. Na het negeren van een stopteken en een korte achtervolging eindigde de auto van de verdachten in de vangrail. De verdachten werden door de collega’s van de Landelijke Eenheid aangehouden. Alle drie de verdachten zijn inmiddels aan de recherche overgedragen voor verder onderzoek.

Onderzoek
Het onderzoek naar het conflict is nog volop bezig, daarin wordt ook onderzocht of er nu daadwerkelijk is geschoten. De politie weet dat er een jongeman gewond is geraakt nadat hij in het gezicht is geslagen. Hij is gewond de buurt is ingelopen en naar hem is de politie nog steeds op zoek. Ook naar de andere auto wordt nog gezocht.

Neem contact op
De politie wil uiteraard nog steeds heel graag met het slachtoffer spreken en hopen dat hij alsnog contact met ons opneemt. Zijn kant van het verhaal kan meer duidelijkheid geven in het onderzoek. Ook de oproep voor de buurt blijft staan: Heeft u zaterdagmiddag een jongeman van begin 20, met een licht getinte huidskleur in een donker trainingspak met blauwe tinten gewond door de straat zien lopen en heeft de politie nog niet met u gesproken? Laat het  dan weten via 0900-8844. Of heeft u andere belangrijke informatie? De politie hoort het graag! Alle informatie is welkom.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen