112

Bloemen bij plek dodelijk ongeval 17-jarige jongen

Op de plek waar dinsdagmiddag een 17-jarige Vughtenaar om het leven kwam na een botsing met een vrachtwagen, is een gedenkplek ontstaan. Vrienden, maar ook onbekenden leggen bloemen en staan stil bij het overlijden van de jongen.

Een Zwaluwshirt, foto, kaarsen en heel veel bloemen. Het is duidelijk dat het tragische ongeval leeft hij de inwoners van Vught. Niet iedereen die hier naar toe komt, kent de jongen persoonlijk. “Ik wil gewoon mijn medeleven betuigen, het is vreselijk.” aldus een vrouw met twee jonge kinderen. De hele dag door is er aanloop bij de plek en er wordt regelmatig een traan gelaten. Vrienden zoeken troost en houden elkaar vast. Zijn klasgenoten van het Maurick College hebben de plek bezocht en ook het voetbalteam van Zwaluw waar hij in voetbalde en enkele jeugdvoetballers die hij training gaf.

Maurick College

Op het Maurick College wordt uitgebreid stilgestaan bij de gebeurtenis. “Het heeft veel impact op de school.” aldus rector Ben van den Anker. “We hebben gisteren de leerlingen opgevangen en we merken dat het heel erg leeft binnen en buiten de school. Er is een gedenkhoek ingericht en we blijven aandacht houden voor leerlingen die het er moeilijk mee hebben.”

Voetbalclub

Ook bij Zwaluw V.F.C. is een gedenkplek ingericht, waar iedereen een condoleanceregister kan tekenen. De vereniging heeft alle trainingen en wedstrijden tot en met zondag afgelast. De kantine is op woensdag- en donderdagavond en de hele zaterdag geopend om samen te komen. Volgens de club zal de jongen niet alleen herinnerd worden om zijn voetbalcapaciteiten, maar vooral om zijn persoonlijkheid. ‘Hij was altijd vrolijk en positief en stond voor iedereen klaar. Wij zullen hem blijven herinneren als de hardwerkende voetballer, de enthousiaste trainer, de betrokken vrijwilliger en bovenal de ontzettende fijne gast die hij was. Hij wist altijd een glimlach op ieders gezicht te toveren en dat zullen we enorm gaan missen.’

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen