112

Weekoverzicht: fataal ongeval en aanhouding advocaat

Foto: Pixabay

Het was een slechte week in Vught. Door een ongeval tussen een vrachtwagen en een fiets, kwam een 17-jarige jongen om het leven. Ook werd de advocaat van Taghi aangehouden in de gevangenis van Vught op verdenking van het organiseren van een gewelddadige uitbraak van Taghi.

Er waren meerdere ongevallen deze week, maar het ongeval op de rotonde van de Vijverbosweg en Esscheweg kende helaas een dodelijke afloop. Een 17-jarige fietser overleefde de botsing met een vrachtwagen niet, ondanks de inzet van meerdere hulpdiensten. Op de Sasse van IJsselstraat kwamen een fietser en scooter met elkaar in botsing. De fietsster raakte gewond aan haar been, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Op de kruising Haspelstraat met de Raamweg was er een ongeval tussen een auto en scooter. Ook hier viel het letsel mee. Verder waren er nog aanrijdingen op de A2 en de N65, maar hier betrof het alleen blikschade. In totaal kwam de ambulance zeven keer met spoed naar Vught en één keer naar Helvoirt.

Brandweer

In Vught moest de brandweer in actie komen voor een liftopsluiting aan de Ravelijn. Er kwam ook een melding van brandgerucht bij de Martinihal, maar hier bleek inzet van de brandweer niet meer nodig. In Helvoirt was er een schoorsteenbrand aan de Gijzelsestraat. Op de Molenstraat vloog er een auto in brand tijdens een proefrit. De brand werd geblust, maar de brandweer kon niet voorkomen dat de auto bijna volledig uitbrandde.

Advocaat aangehouden

In de EBI is de advocaat van Ridouan Taghi deze week aangehouden op verdenking van deelname aan een criminele organisatie. De advocaat, een neef van Taghi, was waarschijnlijk bezig om een gewelddadige uitbraak van Taghi te organiseren. Er zijn aanwijzingen dat hij op zoek was naar adresgegevens van medewerkers van de gevangenis.

Politienieuws

Wijkagent Marcel de Rouw meldde de afgelopen week nog dat hulpdiensten doende waren met een reanimatie en dat er een persoon van het spoor werd gehaald bij de Laagstraat. Gelukkig waren de hulpdiensten er op tijd bij. Deze week waren op het Maurick College jeugdagenten aanwezig. Ze waren daar met het Mobiel Media Lab om te praten met de jeugd. Onderwerpen als cyberpesten, sexting en drugsgebruik komen daarbij aan bod.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen