112

Weekoverzicht: brand in B&B en ongevallen op de N65

Foto: Vught Nieuws

Een flinke brand in Helvoirt, meerdere ongevallen, waaronder twee op de N65 en een agressief persoon die zorgpark Voorburg ontvluchtte. De hulpdiensten hadden weer genoeg te doen afgelopen week.

Bij een Bed & Breakfast aan de Helvoirtsestraat in Helvoirt heeft zaterdag in de vroege ochtend een brand gewoed. De brand ontstond in een schuur naast de B&B en is waarschijnlijk ontstaan door een ontplofte accu. De gasten van de accommodatie zijn nagekeken door ambulancepersoneel, maar hoefden niet mee naar het ziekenhuis. Eerder in de week vloog in Vught aan de Harry Hollalaan een auto in brand. De eigenaar probeerde de brand te blussen en kreeg daarbij later hulp van de brandweer. Een technisch mankement is waarschijnlijk de oorzaak van de brand. Verder moest de brandweer in Vught naar Reinier van Arkel voor nacontrole van een brandje en was er brandgerucht bij de PI en bij de Brederodekazerne. Bij deze meldingen was de inzet van de brandweer niet meer nodig.

Ongevallen N65

Op de N65 vonden afgelopen week twee ongevallen plaats. Het eerste ongeval betrof een kop-staartbotsing. Bij het tweede ongeluk kwam een automobilist door onbekende reden van de weg, raakte een waarschuwingslicht en kwam op zijn kant in de berm terecht. De bestuurster werd door de brandweer uit de auto gehaald en is door de ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

Ongevallen Vught

In Vught waren enkele kleinere ongevallen. Op De Heun viel een fietser en op de Kraaiengatweg botste een mountainbiker tegen een paal. Ook was er weer een ongeval op de beruchte rotonde aan de Vijverbosweg. Hier zag een automobilist een fietser over het hoofd. De fietser raakte lichtgewond en mocht na behandeling in het ziekenhuis weer naar huis. Op zondagochtend werd een gezadeld paard aangetroffen bij de Loonsebaan. Even later werd ook de ruiter aangetroffen, die gewond was geraakt na een val van het paard. Deze is naar het ziekenhuis vervoerd. Het paard was geschrokken van een loslopende hond.

Vermist persoon

Vanaf zorgpark Voorburg vluchtte zaterdag een man weg. Omdat de man agressief en onvoorspelbaar kan reageren, zocht de politie met man en macht naar hem. Ook een politiehelikopter werd hiervoor ingezet. Uiteindelijk werd de man nog in Vught weer aangetroffen en is teruggebracht naar de instelling.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen