112

Weekoverzicht: jaar eindigt met brand en stormschade

Foto: Brandweer

De laatste week van 2022 verliep op sommige fronten stormachtig. Brand op verschillende plekken en meerdere meldingen van verwarde personen voerden de boventoon. Daarnaast was er wat stormschade en werd iemand aangehouden die nog een celstraf open had staan.

Bewoners van twee woningen aan de IJsvogel, begonnen het nieuwe jaar met een brand in de woning. De brand woedde in de nok van het dak van twee garages die aan de woningen vastzaten. De woningen liepen forse schade op, maar er vielen geen gewonden. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Eerder was er ook een afvalbrand aan de Klaproosstraat. In een winkel aan de St. Elisabethstraat was er een brandje, nadat er vuurwerk door de brievenbus was gegooid. De winkel voor kinderkleding heeft ook rookschade opgelopen. Mensen die meer informatie hebben over deze zaak, kunnen zich melden bij de politie.

Aanhouding

Bij het station Vught hield de politie afgelopen week een man aan, nadat omstanders hadden gebeld dat deze zich vreemd gedroeg. De man bleek nog een celstraf van zevenentwintig dagen open te hebben staan en werd meteen overgebracht naar het cellencomplex. Op de carpoolplaats aan de Haldersebaan zagen agenten een mogelijke drugsdeal. Bij de betrokkenen werd een minimale hoeveelheid harddrugs aangetroffen. Een van de mannen testte ook positief op het gebruik van harddrugs. Of er daadwerkelijk drugs was gedeald kon niet vastgesteld worden.

Verwarde personen

Diverse verwarde personen hebben de politie bezig gehouden afgelopen week. Zo werd er een verward persoon aangetroffen die was weggelopen bij Novadic-Kentron. Agenten reden ook mee met een ambulance naar Nijmegen om een cliënt van de GGZ over te brengen naar een instelling in die stad. Vanuit Utrecht werd een weggelopen meisje teruggebracht naar haar gezinsvoogd. Ook troffen agenten afgelopen week in de nacht een man aan die aan het zwerven was. Deze wilde geen hulp, maar uiteindelijk is er toch opvang geregeld.

Stormschade

De brandweer kwam met oudjaar ook in actie voor enkele meldingen van stormschade, veroorzaakt door de harde wind van die dag. De hulpdiensten kwamen, inclusief een traumahelikopter, in actie voor een medisch incident op Zorgpark Voorburg. Bij een woning in Vught werd een overleden persoon aangetroffen. Deze bleek op natuurlijk wijze overleden te zijn.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen