112

Weekoverzicht: stroomstoring, autobrand en ongevallen

Foto: Politie

Een grote stroomstoring in Brabant, onder andere in Helvoirt en Cromvoirt, zorgde voor veel ongemak afgelopen week. Verder waren er weer enkele ongevallen, een autobrand en doorgedraaide persoon.

Door een grote stroomstoring hebben vorige week bijna veertigduizend huishoudens zonder stroom, onder andere in Helvoirt en Cromvoirt. Ook de verkeerslichten op de N65 deden het niet. De politie waarschuwde om stapvoets te rijden. De storing was veroorzaakt door kortsluiting en was na ruim anderhalf uur door Enexis verholpen.

Hardloper zwaargewond

Op de Lunettenlaan in Vught raakte een hardloper zwaargewond nadat hij was geraakt door een auto. Ook een traumahelikopter kwam ter plaatse, waardoor de weg enige tijd was afgesloten. De man is met spoed met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De vrouw die samen met hem liep, raakte niet gewond. Ook op de A2 vond er een ongeval plaats.

Autobrand

De brandweer kwam voor meerdere meldingen in actie. Op de Steenweg was er sprake van een liftopsluiting en aan het Lunettenpad was er stormschade. In Helvoirt ging een auto in vlammen op aan de Margriet, ter hoogte van de brug over het Drongelens Kanaal. De brand was snel onder controle, maar van de auto bleef niet veel over. Later bleek dat het voertuig eerder in Vlijmen gestolen was.

Doorgedraaid persoon

Agenten hebben op de A2 een bestuurder staande gehouden omdat zijn rijgedrag opviel. De bestuurder blies vijf keer de toegestane hoeveelheid en zijn rijbewijs is ingevorderd. In een woning aan de Repelweg vond een insluiping plaats. In Vught-Noord werden enkele auto’s opengebroken, waarna onder andere sturen en airbags werden gestolen. Aan de Laagstraat kwam de politie in actie voor een doorgedraaid persoon. Deze had onder andere over een auto gelopen. Het bleek om een cliënt van de GGZ te gaan. De politie bracht de persoon terug naar de instelling.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen