112

Weekoverzicht: magneetvisser vist explosief op

Foto: Vught.Nieuws

Vorige week moesten de hulpdiensten weer meerdere keren in actie komen. Er waren onder andere een paar ongevallen, een aanhouding van een persoon met elf boksbeugels en een magneetvisser die een explosief opviste.

Een magneetvisser trof vorige week bij het Drongelens Kanaal een explosief aan. De politie en EOD zijn ter plaatse gekomen en hebben maatregelen getroffen. Het bleek om een niet afgeschoten pantsergranaat te gaan. De politie heeft eerder in de week een man aangehouden die elf boksbeugels in zijn bezit had. Deze werden aangetroffen in zowel zijn woning als zijn auto. De boksbeugels zijn in beslag genomen en tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Verder moest de politie in actie komen voor een persoon op het spoor. Een trein moest hiervoor een noodstop maken, waarna de persoon is overgedragen aan het eigen zorgkader.

Botsingen

Op de N65 vond er ter hoogte van Helvoirt een kop-staartbotsing plaats waarbij ook gewonden zijn gevallen. Deze zijn nagekeken door ambulancepersoneel. Drie auto’s raakten bij de botsing beschadigd. Waarschijnlijk was de laagstaande zon de oorzaak van de botsing. Later in de week vond er ook op de A65 een ongeval plaats. Ter hoogte van Vught reed een automobilist tegen een stilstaande vrachtwagen aan. Deze was gestopt voor een vrachtwagen die stopte bij het viaduct omdat hij twijfelde of hij eronderdoor kon. De bestuurder en bijrijder van de auto raakten lichtgewond.

Auto versus fietser

Op de rotonde bij de Mastdammehoeve kwamen een fietser en een auto met elkaar in aanraking. De fietser werd nagekeken door ambulancepersoneel maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Ook op de rotonde bij de Martinilaan kwamen een auto en fietser in botsing. De auto had de fietser bij het afslaan over het hoofd gezien. Ook hier gelukkig geen extra letsel.

Brandweer

De brandweerkorpsen kregen ook enkele meldingen. Op de Nieuwkuijkseweg in Helvoirt was een dier in een put gevallen. De brandweer heeft het dier eruit gehaald. De Vughtse brandweer deed een nacontrole van een autobrand aan het Salahutuplein. Ook kwam dit korps in actie om de ambulance te ondersteunen aan de Maarten Trompstraat. Daar was de bewoonster gevallen en kon zelf de deur niet opendoen. Uiteindelijk had een buurvrouw de sleutel en hoefde de deur niet geforceerd te worden.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen