112

Hulpdiensten week 10: waarschuwingsschoten politie en ongevallen

Foto: FPBM Bart Meesters

Afgelopen week vonden er meerdere ongevallen plaats in de gemeente Vught. Op de A2 loste een politieagent twee waarschuwingsschoten bij de aanhouding van twee verdachten. In Vught werd een ruzie gesust en een bestuurder zonder geldig rijbewijs werd van de weg gehaald.

Op de A2 ter hoogte van Vught heeft een agent twee waarschuwingsschoten gelost. Met meerdere politieauto’s werd een auto aan de kant gezet, waarvan de inzittenden verdacht werden van een eerdere bedreiging met een vuurwapen. De mannen wilden niet meewerken aan de aanhouding waarna de schoten gelost werden.

De verkeerspolitie hield deze week een man aan die zonder rijbewijs reed. Twee weken eerder werd zijn rijbewijs ingevorderd omdat hij dronken door Eindhoven reed. Ter hoogte van Vught kwam hij langs de ANPR paal die een seintje gaf aan de politie. Een motoragent kon hem ter hoogte van Helvoirt onderscheppen. De man moest mee naar het bureau en kreeg een proces-verbaal.

Afgelopen week vonden meerdere ongevallen plaats. In Cromvoirt op de Deutersestraat en in Vught op de kruising Glorieuxlaan met de Boxtelseweg. Hier botste een wielrenner tegen de achterkant van een voorbijrijdende auto aan. De fietser raakte gewond en werd door ambulancepersoneel nagekeken. In Helvoirt kwamen op de kruising Loonsebaan / Nieuwkuijkseweg twee auto’s met elkaar in botsing. Een van de bestuurders raakte door een kapot gesprongen ruit gewond aan het hoofd en werd naar het ziekenhuis gebracht.

De brandweer kwam twee keer in actie om een patiënt af te hijsen en de traumahelikopter landde in Helvoirt voor assistentie bij een medisch incident.

De politie in Vught werd opgeroepen voor een ruzie aan de Brabantlaan. Hier bleek jeugd overlast te hebben veroorzaakt met belletje trekken. Ook de jeugdagent was ter plaatse en er is bemiddeld.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen