112

Hulpdiensten week 11: grote verkeerscontrole en enkele ongevallen

Foto: FPMB Bart Meesters

Op de N65 vond afgelopen week een grote controle plaats van politie en de belastingdienst. Met ANPR camera’s werden langskomende voertuigen gescand en indien nodig naar de kant gehaald. De politie deelde dertig bekeuringen uit voor onder andere rijden zonder rijbewijs, telefoon in de handen hebben en gladde banden. De belastingdienst inde voor meer dan 200.000 euro aan schulden en legde beslag op acht voertuigen waarvan er drie direct werden afgevoerd.

Op de rotonde van de Mastdammenhoeve en de Hertoglaan vond een aanrijding plaats tussen fietser en auto. Gelukkig vielen de verwondingen mee. Op de Boslaan in Vught botste een auto op een lantaarnpaal en ook op de A65 vond een ongeval plaats.

De brandweer kwam aan de Lindelaan in Helvoirt in actie voor een gaslek. Dit was ontstaan bij graafwerkzaamheden. De brandweer dichtte het gat provisorisch tot Enexis het kon maken. In Vught assisteerde de brandweer bij een reanimatie. Hiervoor kwam ook de traumahelikopter ter plaatse. De reanimatie was succesvol en de patiënt werd naar het ziekenhuis gebracht. Ook in Helvoirt werd een traumahelikopter opgeroepen voor een medisch incident.

De politie hield in Vught een motorrijder aan die ruim dertig kilometer per uur te hard reed, op gevaarlijke wijze het andere verkeer inhaalde en veel te veel geluid produceerde. De bestuurder kreeg enkele bekeuringen en de motor wordt mogelijk afgekeurd. Agenten waren afgelopen week ook twee keer bezig met dezelfde verwarde persoon. Deze is beoordeeld bij de crisisdienst van de zorginstelling.

 

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen