112

Hulpdiensten week 16: overval op bejaarde en dier in put

Foto: FPMB Bart Meesters

Een heftige overval op een oudere man in Vught en een koe die in put terecht kwam. Daarnaast de gebruikelijke ongevallen en enkele meldingen van stormschade. Ook een nieuwe inbraak bij VV Helvoirt.

Aan de Haagwinde in Vught vond afgelopen week een overval plaats op een bejaarde man. De overvaller deed zich voor als agent en toen het slachtoffer de deur opendeed, duwde de overvaller hem op de grond. Hierna nam hij waardevolle spullen mee. Het slachtoffer is met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht en de politie heeft de zaak in onderzoek. Eerder waarschuwde wijkagent Marcel de Rouw al voor telefoontjes van nepagenten die vanwege een zogenaamd buurtonderzoek wilden weten of mensen sieraden of andere waardevolle spullen hadden.

Aan de Nieuwkuijkseweg in Helvoirt zakte een koe door het betonrooster heen. De brandweer en boer hebben de koe weer uit haar benarde positie kunnen bevrijden. De Vughtse brandweer kwam in actie voor enkele meldingen van stormschade. Onder andere aan de Bergenshuizenseweg, waar een kleine boom over de weg lag. Ook hielp de Vughtse brandweer met het blussen van een brand in een hooischuur in Esch.

In Vught vonden enkele ongevallen plaats afgelopen week. Op de A65 richting Tilburg botsten enkele auto’s op elkaar. Daarbij raakte een persoon gewond. Ook op de Pastoor van den Houtstraat vond een ongeval plaats. In het centrum van Vught vloog een auto over de kop nadat hij eerst op een paal was gebotst. De twee inzittenden waren beide onder invloed van alcohol en wezen elkaar als bestuurder aan. Een van de twee is met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Op de A2 konden enkele ongelukken ternauwernood voorkomen worden. Daar stond ineens een bankstel op de weg. Rijkswaterstaat wist de bank weg te halen voordat er ongelukken gebeurden.

Bij voetbalclub VV Helvoirt is voor de tweede keer in korte tijd ingebroken. De dieven wisten de kluis open te slijpen, maar daar zat alleen kleingeld in. De schade valt in dat opzicht mee, maar er is ook een gat in het dak gemaakt om binnen te komen. De politie waarschuwde afgelopen week ook voor Ierse klusjesmannen die na afloop veel meer geld vragen dan afgesproken en daarbij bedreigend overkomen.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen