112

Hulpdiensten week 18: paard in de sloot, ongevallen en boerenprotest

Foto: FPMB Bart Meesters

Ook afgelopen week waren er weer enkele ongevallen, gelukkig zonder grote gevolgen. Ook was er dierenleed. Een paard kon niet uit de sloot komen en iemand zette een poes met kittens uit de auto.

Brandweerkorpsen uit de gemeente Vught hebben geassisteerd bij een zeer grote brand in Oss. Deze was zo groot en duurde zo lang, dat korpsen uit de wijde omgeving ingezet werden. De brandweer van Vught kreeg daarnaast afgelopen week een melding van een brandgerucht bij Visio Vlasborch en de brandweer van Helvoirt kwam in actie voor een paard in de sloot aan de Oude Bossche Baan. Het dier kon niet meer op eigen kracht uit de sloot komen.

Ander dierenleed vond plaats op de Udenhoutseweg in Helvoirt. Daar zag een passant hoe een automobiliste een moederpoes met kittens uit de auto zette. De passant kon gelukkig het nummerbord noteren. De politie kon later de vrouw aanhouden.

Aan de Runsvoort in Helvoirt was een protest van landbouwmedewerkers. Zij protesteerden tegen omdat de weg is afgesloten met betonblokken. Daardoor moeten ze nu kilometers omrijden omdat de Helvoirtsestraat is afgesloten vanwege werkzaamheden. Politie en boa’s waren aanwezig bij het protest, dat verder gemoedelijk verliep. De gemeente heeft nu het landbouwverkeer toestemming gegeven om de brug nog te gebruiken. Vrachtverkeer is wel nog verboden, dit omdat het draagvermogen van de brug niet meer voldoet.

Bij het parkeerdek aan de Lunettenlaan in Vught vond een ongeval plaats met drie auto’s. Een bestuurder keek niet goed uit bij het verlaten van het dek en botste tegen de andere auto’s aan. Aan de Achterstraat in Helvoirt was een botsing tussen een auto en scooter.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen