Vught Klassiek zondag 24 juni

Foto: Pixabay

Vught Klassiek organiseert voor jonge aankomende musici een populaire concertreeks op de laatste zondagmiddag van de maand. Het maandelijks ontmoetingspunt voor vele bezoekers is al jaren een welkome verrijking van het regionale cultuuraanbod. Voor Vught en wijde omgeving een fantastisch initiatief en uitstekende invulling voor de zondagmiddag.

De unieke sfeer in deze riante locatie, Huize Bergen komt tot uitdrukking in concerten door aanstormende jonge musici uit heel Nederland en daarbuiten.

Zondag 24 juni Huize Bergen, Paviljoen de Pauw. Aanvang 15.00 uur Prelude: Steffie de Konink, viool Hoofdprogramma:Tulip Duo Eleonora de Poi, viool & Massimiliano Turchi, piano Presentatie: Mylan Tran

Het muziek leven van Tulip Duo:
Massimiliano Turchi is op 5 oktober 1992 geboren in Forli, Italië.Zijn interesse in muziek bleek al vroeg, als kind wilde hij graag pianospelen. In zijn jeugd kreeg hij zijn eerst les op de muziekschool in zijn geboortestad en daarna begon hij in 2011/2012 de Bachelor piano-opleiding bij Luigi Tanganelli aan hetConservatorium in Cesena. Al vroeg won hij prijzen bij verschillende nationale competities, zoals de 3e prijs bij National Piano Competition ‘Città di Riccione’ en de 2e prijs bij de National Piano Competition ‘J.S.Bach’ in Setri Levante. Hij nam deel aan internationale wedstrijden en studeerde daarnaast compositie bij Alessandro Ardizzoni. Hij behaalde veel prijzen in Italië. Hij vertegenwoordigde Italië bij het Lions European Music Competition in Istanboel. In 2013-2014 studeerde hij aan de Liszt Music Academy van Budapest. Hij richtte zich steeds meer op kamermuziek in ensembles. Met een uitvoering in Hongarije van het kwintet van Schumann en met violiste Marta Bratkovic als Duo in de Liszt Ferenc Kameraterem Concert Hall. Hij volgde masterclasses van Maurizoi Baglini, Alexander Lonquich, Roberto Prosseda en Alan Walker, Robert Levine, Hakon Austbo en Frank Peters. Hij studeerde af aan het Conservatorium ‘B.Maderma’ met 10 cum laude. Als solist trad hij daarna op in Italië, in Florence en Garda.  Hij is nu bezig met zijn laatste jaar van Master in Piano Performance bij Frank van de Laar aan het Conservatorium in Amsterdam. In duo treedt hij op met celliste Maya Fridman.

Sinds 2016 treedt hij samen op met violiste Eleonora De Poi waarmee hij het Tulip Duo vormt. Samen wonnen ze 2e prijs op het internationale concours ‘Grand Prize Virtuoso in 2017 in London. En zij zijn uitgenodigd om op 12 april j.l. een concert te geven in de Elgar Room van de Royal Albert Hall in London. Zij zijn toegelaten als één van de tien Duo’s, die geselecteerd zijn voor de masterclasses in Lausanne met Pavel Gililov en Pierre Amoyal.

Muziekleven van Eleonora De Poi
Eleonora is in 1997 geboren in Vittorio Veneto-Treviso  in Italië. Op 6 jarige leeftijd begon ze viool te spelen bij Carlo Zambon en in 2011 is ze aangenomen op het Conservatorium ‘A.Steffani’ in Castelfranco Veneto. Ze kreeg les van Michele Lot en Stefano Pagliari. In 2016 slaagde ze  10 cum laude en een eervolle vermelding van de jury.Ze studeerde kamermuziek bij Domenico Nordio, Filippo Faes en Trio di Parma. Ze heeft ook meerdere masterclasses gevolgd bij toonaangevende musici. Vorig jaar heeft ze als soliste met orkest gespeeld in het Wiener Konserthaus. Ze is vaak concertmeester bij verschillende Italiaanse orkesten en vanaf 2017 zal ze concertmeester worden van het orkest van het Conservatorium van Amsterdam. Eleonora studeert sinds 2016 bij Ilja Grubert en Maria Milstein in het 3e jaar van de Bachelor-opleiding van het Conservatorium in Amsterdam.

Programma:
14.15 Foyer van Huize Bergen open
14.50 Zaal open
15.00 Prelude
15.10 Deel 1 Hoofdprogramma
16.00 Pauze
16.15 Vervolg concertWaarna een informeel samenzijn met de musici, presentator en bekendmaking van de voorlopige uitslag.

Steffie de Konink speelt:

P.Hindemith Trauermusik
C.de Beriot Scene de Ballet

Muziekprgramma van Tulip Duo

W.A.Mozart Vioolsonate no.2 in d-majeur KV 306
Clara Schumann  ‘Drie romances’

Pauze

O.Respighi Vioolsonate in b-minor P.110

Mail, naam en aantal plaatsen naar [email protected] Entrée: 10 euro incl. koffie /thee plus programmaboekje

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen