Vught Klassiek op zondag 29 juli

Foto: Pixabay

Vught Klassiek organiseert voor jonge aankomende musici een populaire concertreeks op de laatste zondagmiddag van de maand. Het maandelijks ontmoetingspunt voor vele bezoekers is al jaren een welkome verrijking van het regionale cultuuraanbod.  Voor Vught en wijde omgeving een fantastisch initiatief en uitstekende invulling voor de zondagmiddag.

De unieke sfeer in deze riante locatie, Huize Bergen komt tot uitdrukking in concerten door jonge aanstormende musici uit heel Nederland en daarbuiten.

Zondag 29 juli
Huize Bergen, Paviljoen de Pauw. Aanvang 15.00 uur
Prelude: Jiwani Ledder, piano
Hoofdprogramma: Elvire Boelee, piano
Presentatie: Mylan Tran

Het Muziekleven van….
Elvire Boelee begon met piano spelen op 6-jarige leeftijd. Ze kreeg les van de Amerikaanse pianiste Anne-Marie Mott en hierna van de Russische pianiste Tamara Boiko. In 2001 deed Elvire mee aan het Haydn Muziek Festival en ze werd finaliste. In 2004 deed ze mee aan het Prinses Christina Concours, waar ze werd beloond met een eervolle vermelding. In 2008 werd ze toegelaten tot de vooropleiding van het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Tegelijkertijd studeerde ze ook Kunst, Cultuur en Media aan de Rijksuniversiteit in Groningen. In 2009 werd Elvire toegelaten tot het eerste jaar van het Conservatorium bij pianist Bart van de Roer. Ze besloot zich volledig op haar Conservatoriumstudie te richten. In 2011 deed ze mee aan het Muziek Festival “Music Without Borders” aan de Gould Academy in Maine, Amerika. Ze volgde hier dagelijks intensieve masterclasses van Tamara Poddudnaya. Ook gaf ze meerdere solorecitals in Maine.  In 2012 speelde ze haar eerste pianoconcert met orkest, “ Rhapsody in Blue” van Gerswin met Harmonie 67 onder leiding van Floris de Wever , uit Groningen.

Ze speelde in dezelfde maand ook meteen haar tweede pianoconcert. Beethovens 3e piano concert met het Symfonie orkest Bragi , onder leiding van Pieter van der Wulp , uit Groningen. In 2014 is Elvire cum laude afgestudeerd aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen.Ze volgde masterclasses bij o.a. Paul Komen, Eelko Molenaar, Vladimir Tropp, Igor Roma, Daniel Wayenberg en Théodore  Paraschivesco.

Prelude Muziekprogramma:

W.A.Mozart uit Sonate nr:11, Rondo: Alla turca

E.Grieg ‘Schmetterling’

F.Chopin Wals nr.2 op.64

Hoofd Muziekprogramma:

W.A.Mozart ‘Sonata facile’

W.A.Mozart Fantasie nr.4

F.Chopin
1. Etude op.10 nr.12
2.Nocturne in cis-klein P1 nr.
3.Wals in cis-klein op.64 nr.2
4.Nocturne in e-klein op.72 nr.1
5.Wals in e-klein P1 nr.15
6.Ballade nr.3 in As-groot op.47

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen