112

Weekoverzicht: groot gaslek en ongevallen in Helvoirt

Foto: FPMB Bart Meesters

Twee ongevallen en een gaslek in Helvoirt hielden de hulpdiensten bezig deze week. In Vught was het rustiger, al moest daar wel de traumahelikopter ter plaatse komen voor een medisch noodgeval.

Op de Nieuwkuijkseweg raakte deze week een auto van de weg en botste tegen een boom. De auto kwam hierna weer terug op de weg, waarna een andere auto erop botste. Over verwondingen van de bestuurders is niets bekend. Op de kruising van de Julianastraat met de Jonge van Zwijnsbergenstraat botsten een auto en fietser op elkaar. De fietser is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Gaslek

Op de Helvoirtsestraat in Helvoirt was zondag een groot gaslek ontstaan. Vanwege het gevaar van het lek, werden enkele woningen ontruimd en was de straat volledig afgesloten. Medewerkers van Enexis hebben het probleem uiteindelijk opgelost. Ook in Vught kreeg de brandweer een melding van een gaslucht, maar hier was geen sprake van een gaslek.

Ambulance

De ambulance moest deze week drie keer met spoed naar Vught komen. Bij één van de meldingen werd ook een traumahelikopter opgeroepen. De arts verleende hulp, waarna de patiënt naar het ziekenhuis werd gebracht.

Politiemeldingen

Wijkagent Marcel de Rouw meldde op Twitter dat er afgelopen week twee insluipingen in Vught plaats hebben gevonden. ’s Nachts in de Torenstraat en in een middag aan de Leeuwensteinlaan. Meer informatie is welkom. Verder zag de surveillance afgelopen weekend een scooter te hard rijden. Deze reed drie keer hard weg om aan een controle te ontkomen. Na een korte achtervolging werd de bestuurder echter alsnog staande gehouden. Deze bleek ook te veel alcohol te hebben gedronken. Ook was de politie doende met een melding van een vermiste minderjarige. Later bleek dat deze zich had verstopt in de woning. Hulpverlening is ingeschakeld.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen