Poelier Traiteur Dekkers viert 60-jarig bestaan

Foto: Lisette Broess-Croonen

Al zestig jaar lang is Poelier Dekkers aan de Helvoirtseweg dé plek in Vught om heerlijke kip- en wildgerechten te halen. Dit jubileum wordt gevierd met een speciale feestweek vol verrassingen voor de klant. Deze feestweek zal plaatsvinden in de week van 20 t/m 25 september.

In 1961 begonnen de ouders van Frank en Suzanne een kleine winkel met voornamelijk soepkippen. Die kleine winkel is uitgegroeid tot een traiteur met een uitgebreid kip- en wildassortiment. “Onze vader komt uit de pluimveewereld. In Helvoirt verkochten zijn ouders de kippen recht van het land, geplukt en wel. Toen dacht hij, ik begin een winkel in Vught. De eerste gerechten die onze ouders verkochten, waren de kipkroket en de kipsalade. Als kinderen hielpen wij ook al regelmatig mee. En hoewel ze met pensioen zijn, komt onze ouders nog regelmatig langs bij de winkel.”

Afwisseling en gezelligheid

Frank kwam vijfendertig jaar geleden officieel in de winkel werken en Suzanne dertig jaar geleden. Frank deed verschillende traiteurscursussen, kookcursussen en de poeliersvakschool. “Het afwisselende van het werk is zo leuk. In het wildseizoen krijgen we vers wild van de jagers en daarnaast maak ik onze heerlijke gerechten en salades”. Suzanne voelt zich meer thuis in de verkoop. “De gezelligheid achter de toonbank. En ik krijg de complimenten van de mensen te horen. Het is mooi om te merken dat mensen onze gerechten lekker vinden.”

Verse maaltijden

Toen de twee het overnamen van hun ouders, hebben ze wel het een en ander veranderd. “Eerst stonden er nog veel potjes en blikjes in de schappen. Die hebben we weggedaan en vervangen door verse kant- en klaar maaltijden. Daar zijn we steeds verder in gegaan. We werken altijd aan nieuwe, seizoensgebonden gerechten. De ragouts en hazenpepers doen het altijd heel erg goed, maar ook de lasagne en soepen verkopen we veel. Daarnaast verkopen we voornamelijk de Gildehoenkip, een langzaam groeiend ras zonder antibiotica en met een concept dat gericht is op het dierenwelzijn voor de kippen. Een product waar we trots op zijn en helemaal achter kunnen staan.”

Vieren met de klant

Frank en Suzanne vinden het hartstikke leuk dat het bedrijf al zestig jaar bestaat en willen dat graag met de klanten vieren. “Smaak, verfijning en gemoedelijkheid staan hier centraal. We merken dat onze vaste klanten juist dat zo waarderen.” Tijdens de jubileumweek krijgt iedereen die in de winkel komt, een hapje uit eigen keuken. Tevens ligt er een leuke attentie klaar en ontvangt iedere zestigste klant een mooie braadpan.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen