Open Kerk met expositie Corrie Meij in Lambertuskerk

De Lambertuskerk houdt komende zondag 29 november Open Kerk. Tijdens deze middag is de expositie van Corrie Meij te bekijken en zal de kunstenares ook zelf aanwezig zijn. In de expositie is een klein overzicht te zien uit haar hele oeuvre.

Belangrijke thema’s in het werk van Meij zijn de mens en de natuur. De schoonheid van het onvolmaakte is wat haar daarbij boeit. Het beeld van de mens, getekend door het leven en de vergankelijkheid van de natuur in al zijn facetten. In haar werk past ze verschillende technieken toe, zoals ‘nat in nat’ werken met wenzhou papier en de Chinese inkttechniek waarvoor ze lessen heeft gevolgd bij de master Chinese Ink Painting Zhou Jun. Naast haar schilderwerk is Meij jarenlang werkzaam geweest als docent Beeldende Vorm en CKV in het Voortgezet Speciaal Onderwijs op Kentalis.

Portretten

In de expositie zijn onder andere twee portretten te zien. Een portret van haar vader Jan en een portret met als titel ‘Inkeer’. Beide schilderijen worden ondersteund door een gedicht van haar man Vital Meij uit zijn dichtbundel ‘Respijt’ uit 2019. Deze is tijdens de expositie is deze dichtbundel ook te koop. Daarnaast zijn er nog schilderijen te zien die zijn gebaseerd op de vier seizoenen en werken die zijn geïnspireerd op korstmossen en boomstammen. Ook zijn er kaarten te koop met als thema ‘veerkracht’. Elk van deze kaarten is uniek en met de hand beschilderd.

Open Kerk

De Open Kerk vindt zondag plaats van 13.30 uur tot 16.30 uur in de Lambertuskerk aan de Helvoirtseweg. De expositie zal vervolgens nog te zien zijn tot en met 4 december.

Voor meer informatie over Corry Meij is er de website: www.corrie-meij.kunstinzicht.nl

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

Reacties