Ardien Jansen schrijft boek ‘Pad voor pelgrims en goddelozen’

Foto: Ardien Jansen

Op 73-jarige leeftijd liep Ardien Jansen een tocht van tweeduizend kilometer naar Compostella. Tijdens die tocht kwamen er bij de geboren en getogen Vughtse herinneringen naar boven. Deze is ze op papier gaan zetten en leidden uiteindelijk tot het boek ‘Pad voor pelgrims en goddelozen’.

Tijdens de tocht kreeg Jansen een dieper inzicht in haar biografie en werd het haar duidelijk waarom ze de tocht zo graag wilde lopen. De herinneringen uit haar jeugd kwamen terug haar bewustzijn binnen. Een jeugd die ze voor een groot deel doorbracht bij de Franse nonnen op Regina Coeli. Een boek vol herinneringen, maar niet met familiefoto’s, want dat voelde toch niet goed. Daarom vroeg Jansen aan twaalf kunstenaars om impressies te maken rondom het thema voettocht, levensloop en ontwikkelingsweg. Dat resulteerde in mooie illustraties die het boek een extra dimensie geven.

Goed doel

Met de opbrengst van het boek, steunt Ardien Jansen een goed doel. Al jaren lang steunt ze, samen met haar man en anderen, een school in Haïti. Op de ‘Ecole du Village’ in Torbeck, krijgen de allerarmste kinderen gratis onderwijs en twee warme maaltijden per dag. Dat het onderwijs gratis is, is belangrijk omdat het staatsonderwijs betaald moet worden en van slechte kwaliteit is. Daarom kan de helft van de inwoners van Haïti niet schrijven of lezen. Om zoveel mogelijk geld over te houden voor de school, is het boek niet in de winkel te koop, maar alleen te bestellen via Jansen zelf.

Het boek kost 24 euro en worden voor 6 euro aan huis bezorgd. Bestellen kan door een mail te sturen naar [email protected]. Meer informatie is te vinden op Pad voor Pelgrims en Goddelozen.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen