Mondkapje met schildering van Vughts raadhuis

Foto: Marion Janssen-Quaadvliet

Mondkapjes zijn er in allerlei kleuren en patronen. Voor de echte Vughtenaren is er vanaf volgende week een mondkapje te koop met het Vughtse raadhuis. Hiervoor is een afbeelding gebruikt van Marion Janssen-Quaadvliet.

Janssen-Quaadvliet is geboren en getogen in Den Bosch en al lange tijd woonachtig in Vught. Hier geeft zij teken- en schilderlessen aan kinderen en werkt ze aan haar eigen schilderijen. Op die schilderijen zijn vaak stadsgezichten van Den Bosch en Oeteldonk te zien, maar ook het Vughtse raadhuis is op doek verschenen.

Mondkapjes

Toen door Covid-19 de teken- en schilderlessen niet meer door konden gaan en de expositiemogelijkheden ook beperkt werden, kwam de Vughtse kunstenares op het idee om mondkapjes te maken van haar schilderijen. Ze begon met een mondkapje van de Bossche Markt. Dat was een succes, dus volgden er nog meer van Den Bosch en Oeteldonk. De mondkapjes worden onder andere gedragen door burgemeester Jack Mikkers en ook Mark Rutte had er een op toen hij Den Bosch bezocht.

Vughts raadhuis

Nu komt er dus ook een mondkapje van een Vughts schilderij van de kunstenares. Voor 11,50 euro (inclusief 2,00 euro verzendkosten) kan iedereen rondlopen met een mondkapje van het Vughtse raadhuis Leeuwenstein. De gemeente heeft er al een aantal besteld, dus wellicht zien we de Vughtse burgemeester er binnenkort ook mee rondlopen. De mondkapjes kunnen besteld worden op de website van Marion Janssen-Quaadvliet.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen