Rosalie en Pleun zijn de jeugddorpsdichters van Vught

Foto: Bibliotheek Vught

Afgelopen woensdag wonnen Rosalie Beijerink en Pleun Fieten een bijzondere prijs. Zij werden uitgeroepen tot Jeugd Dorpsdichter van Vught. De wedstrijd was georganiseerd door Bibliotheek Vught, het Maurick College en Lambertuspodium.

Maar liefst 1100 leerlingen stuurden gedichten in, een voorselectie van 58 gedichten werd aan de jury voorgelegd waarna de prijsuitreiking volgde. Voor deze kleine maar sfeervolle bijeenkomst waren enkele docenten, leerlingen en andere betrokkenen bij elkaar gekomen in DePetrus. Op gepaste afstand nam een drietal sprekers het woord en werd de top drie bekend gemaakt.

Respect

Dorpsdichter Petra van den Eerenbeemt vertelde dat de situatie van nu vraagt om poëzie. Het raakt haar wanneer inwoners van Vught haar laten weten dat zij als dorpsdichter hun gevoel weet te verwoorden. Als lid van de jury – samen met Willemijn Zwart-Smeets, Pauline Broekema en Eric Alink – heeft ze een pittige klus gehad aan de selectie. Ze sluit af met een passend gedicht waarna ook twee leerlingen hun gedicht voordragen. Respect voor elkaar lijkt hun gezamenlijke boodschap.

Prijsuitreiking

Namens het Maurick College sprak IJsbrand van Maurik over het proces met de leerlingen in deze ‘online coronatijd’. Ook hij draagt een gedicht voor van een leerling. Louis Wetzer van het Lambertuspodium ging over tot de prijsuitreiking. De derde plaats gaat naar een drietal: Antje van Boxtel, Brit de Weert en Marit van Meer. De tweede prijs is voor Noor van der Aa. De winnaressen ontvangen hun drie trofeeën ingetogen, maar trots. De andere leerlingen kregen als dank een tegoedbon voor een ijsje, gesponsord door ijssalon Lavinia.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen