Rondleiding Fort Isabella tijdens heropening musea

Foto: Cees Ringelberg

Zaterdag 5 juni mogen de musea eindelijk weer de deuren openen. Zo ook het Museum Regiment Wielrijders op Fort Isabella. En op deze dag is er ook een gratis rondleiding ‘van fort tot kazerne’.

Het Museum Regiment Wielrijders vertelt het verhaal van het roemruchte regiment dat op de fiets ten strijde trok tegen de Duitsers. Het regiment was gevestigd op de Isabellakazerne van 1920 tot 1940. Bij het uitbreken van de oorlog maakten 5190 soldaten deel uit van het regiment, maar de gevechten tegen de Duitse invallers kosten veel mannen het leven. Het museum vertelt hun verhaal. Tevens zijn er vondsten te zien die bij Vughtse opgravingen zijn gevonden. Het museum is iedere eerste zaterdag van de maand geopend (april tot en met oktober) van 14.00 tot 16.30 uur. Toegang voor volwassenen is 2 euro, kinderen mogen gratis naar binnen. Vanwege de coronamaatregelen is het wel noodzakelijk om een tijdslot te reserveren.

Rondleiding

Op de openingsdagen van het museum is er om 14.00 uur ook een gratis rondleiding over het terrein van de voormalige Isabellakazerne. De rondleiding vertelt over de vierhonderdjarige geschiedenis van deze bijzondere plek. Vanaf de bouw verdedigde het fort drie eeuwen lang de toegang tot ’s-Hertogenbosch. Hierbij is natuurlijk speciale aandacht voor het beleg van de stad in 1629. Vanwege de coronamaatregelen is het ook voor de rondleiding nodig om aan te melden. Aanmelden voor het museumbezoek en/of voor de rondleiding kan via de mail.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen