Uniek schilderij Regiment Wielrijders gerestaureerd

Foto: Museum Regiment Wielrijders

Op Fort Isabella is de stamboom van het Regiment Wielrijders teruggekeerd in de collectie van het museum over de legendarische wielrijders. Het unieke schilderij beeldt de bijzondere geschiedenis van de wielrijders uit.

Het unieke schilderij was in slechte conditie. Overal zaten kleine beschadigingen in het papier. Restaurateur Michel van de Laar moest vanwege de slechte conditie en de eenvoudige techniek van het schilderij, veel zorgvuldige restauratiehandelingen verrichten. Omdat het kunstwerk erg fragiel bleek te zijn, ontstond het plan om de beschadigingen te retoucheren en het werk achter UV-beschermend glas te plaatsen. Ook de lijst is gerestaureerd.

Museum

Middels een crowdfunding campagne werd het geld voor de restauratie bij elkaar gehaald. Ook is er onderzoek gedaan naar de onbekende geschiedenis van het schilderij. Nu de restauratiewerkzaamheden zijn afgerond, is de achteruitgang van het werk gestopt en kunnen bezoekers van het museum weer lange tijd genieten van het kunstwerk. Het schilderij is, samen met andere objecten, te zien in het museum van het Regiment Wielrijders. Het museum is iedere eerste zaterdag van de maand (tot oktober) geopend van 14.00 tot 16.30 uur. Het is gelegen in het hoofdgebouw van de Isabellakazerne aan de Reutsedijk 7. De entree is 2 euro per persoon voor volwassenen. Kinderen zijn gratis.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen