Kunsteducatie op Koningslinde om talent te ontwikkelen

Basisschool de Koningslinde heette afgelopen maandag drieëntwintig kunstvakdocenten welkom om de kinderen workshops aan te bieden. De school vindt cultuureducatie belangrijk omdat kinderen zo hun talent kunnen leren ontdekken.

De docenten Veerle Teunissen en Anne Streur zijn de cultuurcoördinators van de Koningslinde. “Cultuureducatie is één van de speerpunten van deze school. Daarom hebben we ook nu weer voor de hele school workshops geregeld van kunstvakdocenten. Zo kunnen ze dansen, een instrument bespelen, mozaïek maken en nog veel meer. Na feedback van de leerlingen is ook de sport weer terug op deze dag, met onder andere rugby en voetbal.”

Plaza Cultura

Om de dag goed te organiseren, schakelde de school de hulp van Plaza Cultura in. Kristel van Lieshout is lang met de organisatie van de dag bezig geweest, maar kijkt tevreden naar het resultaat. Op alle plekken in en om de school zijn de kinderen druk bezig. Zo leert Carola Mokveld een groepje om botanisch te printen. Geconcentreerd zijn enkele meisjes bezig om de mooiste bloemen en bladeren te selecteren en neer te leggen. Hoewel één leerlinge het maar saai vindt, is de rest enthousiast over de workshop.

Dans en graffiti

Een groepje kleuters is bezig met het maken van VerderKijkdoos en in een andere klas geven enkele architecten een workshop. Met speciaal veilig gereedschap zagen en timmeren de kinderen een kasteel in elkaar. Zo zijn ze op zeer jonge leeftijd al bezig met de voorloper van architectuur. Op een andere locatie leren de oudere leerlingen de beginselen van het spelen op een ukelele en het maken van een mooi mozaïek. En buiten wordt er hard gewerkt aan mooie graffitischilderijen en dans.

Talent ontwikkelen

Een leuke dag voor de ruim vijfhonderd leerlingen van de school, die allemaal twee workshops uit mochten kiezen. En die met deze workshops weer hun talent konden ontdekken en ontwikkelen. En dat is precies waar deze dag voor bedoeld was.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen