Vughts erfgoed samengevat in een kleurboek

Saskia van Oversteeg bij het glas-in-lood raam van Marius de Leeuw, dat ook in het kleurboek terugkomt.
Saskia van Oversteeg bij het glas-in-lood raam van Marius de Leeuw, dat ook in het kleurboek terugkomt.
Foto: Lisette Broess-Croonen

Illustrator Saskia van Oversteeg (Sas Illustraties) heeft een nieuw kleurboek uitgebracht. In samenwerking met de gemeente Vught is er een mooi boek verschenen met kleurplaten over de gemeente Vught. Dit boek maakt sinds kort onder andere deel uit van de welkomstmap voor nieuwe inwoners.

De Vughtse illustrator werkte enige tijd aan het erfgoedkleurproject ‘Kleur je dag’. Bij zorgcentra kleurt ze met de bewoners iedere week een andere kleurplaat over hun erfgoed, zo ook bij zorgcentrum Vughterstede. “Ik had op een gegeven moment veel kleurplaten en wilde er eigenlijk meer mee doen. Daarom heb ik contact opgenomen met Marijke de Jong van de gemeente Vught. Toevallig was de gemeente net bezig met een nieuwe welkomstmap en waren ze enthousiast over het idee om een kleurboek van de gemeente te maken. Mijn collega-kunstenaar Waldo van Bokhoven heeft de cover ontworpen en de gehele afwerking verzorgd.”

Te koop

Maar niet alleen nieuwe inwoners van Vught kunnen aan het kleuren gaan. “Het kleurboek is ook te koop bij het Klaverblad in Vught. Voor tien euro is het boek bij de redactie te koop. Het leek me fijn als meer mensen konden genieten van de kleurplaten en de gemeente wilde iets nieuws voor in de welkomstmap. Met dit boek komt dat mooi samen en we steunen er ook nog een Vughtse ondernemer mee.” In het boek staan platen van onder andere de Petrus, de Lambertustoren en het glas-in-lood raam van Marius de Leeuw. Maar ook de Vlaamse schuur in Cromvoirt en Vincent van Gogh in Helvoirt komen terug.

Toekomstvisie Vught

Het is het vierde kleurboek van Van Oversteeg. Eerder maakte ze al boeken over Vincent van Gogh, Jeroen Bosch en Lucas Gassel. Een nieuw boek is nog niet in de maak. “Ik ben nu onder andere bezig met de omgevingsvisie van de gemeente. Vier weken lang geef ik deze maand kinderworkshops waarin kinderen meedenken over de toekomstvisie van Vught. Hoe wil jij dat Vught er over vijfentwintig jaar uitziet? We bekijken daarbij onder andere naar wonen en vervoer. De gemeente hoort graag van de inwoners hoe zij de toekomst van Vught voor zich zien en daar horen kinderen ook bij.” Voor de workshops kunnen kinderen zich nog opgeven. Deelname is per keer 2,50 euro.

Fotowedstrijd

Ook is Saskia jurylid van de fotowedstrijd over de Omgevingsvisie van de gemeente Vught. Daarbij wordt iedere bewoner in Vught, Cromvoirt en Helvoirt gevraagd wat je waardevol en belangrijk voor de toekomst van de gemeente vindt. Meer informatie hierover vind je op de gemeentepagina. Kom je er tijdens het fotograferen achter dat je meer wilt weten over je camera, je wilt verdiepen in de fotografie, het werken n.a.v. een opdracht fijn vindt of gewoon lekker wilt fotograferen, dan kun je je opgeven voor de fotografielessen die Saskia geeft. Zin om zelf te tekenen of illustreren? Dat kan ook. Voor de mogelijkheden neem je contact op met Saskia.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen