Lambertuspodium in gesprek met Roxane van Iperen

Foto: Roxane van Iperen

Op vrijdag 25 november biedt het Lambertuspodium, in samenwerking met Nationaal Monument Kamp Vught, een activiteit aan met Roxane van Iperen. Zij gaat met journalist Twan van de Brand het gesprek aan over haar boek ‘t Hooge Nest’.

Van Iperen is jurist en schrijfster. Haar boek ’t Hooge Nest’ gaat over het huis waarin ze met haar gezin woont. Deze villa was tijdens de Tweede Wereldoorlog één van de grootste onderduikadressen. Van Iperen ontdekte dat de Joodse zussen Janny en Lien Brilleslijper tientallen onderduikers in de villa onderbrachten, vlak onder de neus van Anton Mussert. De schrijfster ging op onderzoek naar het verhaal van de twee zussen. Het boek is inmiddels in zeventien talen vertaald en er is een film in de maak.

Brieven

Naar aanleiding van het boek kreeg Van Iperen brieven uit de hele wereld ontvangen. Hier heeft ze een bundeling van gemaakt onder de titel ‘Brieven aan ’t Hooge Nest’. Deze verzameling met verhalen over de oorlogstrauma’s van de briefschrijvers kwam in 2021 uit. Volgens de schrijfster vormt de verzameling een soort reflectie op de Tweede Wereldoorlog anno 2021.

Praktisch

De activiteit begint vrijdag 25 november om 20.30 uur in de Lambertuskerk aan de Helvoirtseweg 5. De entree is 10 euro. Aanmelden kan per mail of telefonisch op 073-6566318. Tijdens die avond zijn het boek en de bundeling brieven te koop voor respectievelijk 23,99 en 19,90 euro. Beide zijn ook te koop in de museumwinkel van Nationaal Monument Kamp Vught.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen