Schubert komt tot leven tijdens de Schubertiade

Foto: Jan van Dalen

In de Orangerie van Kasteel Maurick vindt op vrijdag 11 november de eerste Schubertiade in Vught plaats. Met zang, piano en dichtkunst worden ‘liederen van de nacht’ van Schubert ten gehore gebracht.

Zowel bekende als onbekende stukken van Schubert worden met zang (alto-mezzo Eva Kroon) en piano (Heleen Verger) vertolkt. Tussendoor brengt de Arnhemse stadsdichter Jesse Laport de essentie van Schuberts liederen in korte aforismen en hertalingen tot leven. Hiermee vormt Laport de schakel tussen de muzikale optredens. Op deze manier ontstaat er een bijzondere avond met hedendaagse dynamiek en interactie tussen publiek, musici en spreker.

Kunststichting Vught

Het concert wordt georganiseerd door Kunststichting Vught in samenwerking met de Schubert Stichting. Zoals het hoort bij een Schubertiade kunt u genieten van enkele hapjes en een drankje en is er na afloop gelegenheid om met de musici na te praten. Kosten voor deze avond zijn 45 euro en voor donateurs van Kunststichting Vught 40 euro. Hiervoor krijgt u een welkomstbubbel en zes lekkere hapjes. Het is ook mogelijk om een ‘music-only’ kaartje te kopen. Voor 20 euro krijgt u toegang tot het concert, zonder het drankje en de hapjes.

Praktisch

Het concert begint vrijdag 11 november om 20 uur in de Orangerie van Kasteel Maurick. Voor deze activiteit is het verplicht om vooraf te reserveren en te betalen. Per mail laat u weten met hoeveel personen u komt en welk soort kaartje u wilt. Daarna betaalt u het geld op rekening NL17 INGB 0674 9111 64 ten name van Kunststichting Vught. Vermeld bij de betaling de code SV2022. Na de betaling ontvangt u op een later tijdstip een mail met bevestiging en nadere informatie.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen