Jeugdactiviteiten bij jubilerend 50-jarig Vughts Museum

Foto:

Het Vughts Museum viert dit jaar haar vijftigjarig jubileum. Om het museum nog decennialang levend te houden, is er de komende jaren extra aandacht voor de jeugd van Vught, Helvoirt en Cromvoirt. Daarom organiseert het museum dit jaar enkele jeugdactiviteiten.

Het Vughts Museum heeft tegenwoordig een speciale Werkgroep Jeugd. Deze heeft diverse activiteiten samengesteld voor de jeugd van de gemeente Vught. Stichting het Goudhaantje heeft de plannen van harte omarmd en steunt ze met een ruimhartige subsidie.

Activiteiten voor alle leeftijden

De start van de jeugdactiviteiten is voor de allerkleinsten, die op 5 april de vijfde verjaardag van Pietertje kunnen vieren. In mei is er een tentoonstelling rondom historische vlaggen uit Vught. Kinderen van Vughtse basisscholen mogen zelf ook een vlag ontwerpen voor de gemeente of het jarige museum. Een speciale lesbrief geeft de kinderen meer inzicht in vlaggen en vaandels. Voor kinderen uit het voortgezet onderwijs staat er een fotowedstrijd op het programma. Op deze manier gaan ze kijken naar wat ze écht mooi vinden in hun omgeving. De mooiste foto’s komen op ansichtkaarten en de winnaars kunnen een polaroidcamera winnen.

Nadenken over toekomst

Het museum vraagt de Vughtse jeugd ook om na te denken over de toekomst. Hiervoor is een speciale lesbrief ‘Blik op de toekomst’ gemaakt. De voorwerpen die de kinderen bedenken en selecteren worden in een blik gestopt, samen met een begeleidende brief. Uiteindelijk plaatsen de leerlingen het blik, samen met de burgemeester, op de plek waar Pietertje vijf jaar geleden is gevonden. Ook voor de jeugd wordt het jubileumjaar op deze manier een feestelijk en boeiend jaar.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen