Lezing over macht door Ivo van de Wijdeven

Foto: Lambertuspodium

Het Lambertuspodium heeft op 24 februari Ivo van de Wijdeven uitgenodigd om een lezing te geven over zijn boek ‘De macht van het verleden’. Hierin legt hij uit hoe de geschiedenis sluw wordt ingezet als een wapen.

Machthebbers als Vladimir Poetin en Xi Jinping maken sluw gebruik van de geschiedenis om aan de macht te blijven en hun plannen te rechtvaardigen. In Oekraïne kan iedereen zien waar dat toe kan leiden. Maar dit gebeurt niet alleen daar, maar overal in de wereld. Ook in het Westen en ook in Nederland.

Van de Wijdeven

Ivo van de Wijdeven is historicus en analist. Hij adviseerde jarenlang de minister-president en voorziet media als onder andere RTL Nieuws en het NRC van heldere uitleg. Eerder schreef hij ‘De rafelranden van Europa’, ‘De spoken van Visegrád’ en ‘De nieuwe rafelrand van Europa’. Zijn nieuwe boek ‘De macht van het verleden’ vormt samen met de gelijknamige podcast-serie een blik in het brein van Poetin en andere potentaten. Gelet op alle ontwikkelingen in de wereld een onderwerp dat actueler is dan ooit. Na zijn inleiding gaat Ivo graag het gesprek met ons aan. Na afloop is er ook de mogelijkheid zijn boek te kopen en te laten signeren.

Praktisch

De lezing begint vrijdagavond 24 februari om 20.00 uur in de Lambertuskerk aan de Helvoirtseweg 5. De entree is 7,50 euro. Aanmelden kan per mail of telefonisch op 073-6566318 (tussen 17.30 en 19.30 uur).

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen