Avondrondleidingen in Nationaal Monument Kamp Vught

promoplaatje voor de nieuwe avondrondleidingen van nm kamp vught.
promoplaatje voor de nieuwe avondrondleidingen van nm kamp vught.
Foto: Jan van de Ven

Nationaal Monument Kamp Vught is af en toe ook ’s avonds te bezoeken. Dit voorjaar is dat nog op vrijdag 17 en woensdag 22 maart. Voor deze speciale avondrondleidingen zijn nog kaarten beschikbaar.

De opzet van de rondleiding is hetzelfde als overdag op het voormalig kampterrein, maar met een kleine groep, in het donker, voelt het voor veel mensen toch heel anders. “Een goede introductie op de geschiedenis van deze plek”, schreef een deelnemer. Bezoeker Anneke over de avondrondleiding: “Dit is een heel speciaal gebeuren. Het lopen in het donker en de stilte die er hangt, geven een heel bijzondere sfeer… Zo hebben de gevangenen het ook meegemaakt, alleen waren zij met veel meer mensen. Om te horen wat zich hier allemaal heeft afgespeeld, maakt heel veel indruk.”

Praktisch

Om het buitenterrein in de wintermaanden te kunnen bezoeken, is de verlichting aangepast. Elke rondleiding begint om 19.00 uur. Dit aanbod betreft uitsluitend een bezoek aan het buitenterrein; het museumcafé is gesloten. Je bent tijdens de reguliere openingstijden welkom voor een bezoek aan de vaste en tijdelijke expositie in het museum. De avondrondleidingen gaan door met een minimum van tien personen (vanaf tien jaar). Kaarten kosten 10,00 euro en kunnen besteld worden via de website.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen