PietertjesPad Special tijdens Cultuurweek Vught

Foto: Pietertje

Tijdens de Vughtse Cultuurweek is er op woensdag 29 maart de mogelijkheid om het PietertjesPad Special te lopen. Een muzikale, creatieve en smakelijke beleving voor jong en oud. Speciaal voor de Cultuurweek is de plattegrond deze middag gratis verkrijgbaar.

De route start bij DePetrus en eindigt daar, na een wandeling van ongeveer drie kilometer, ook weer. De PietertjesPad wandeling is vernoemd naar Pietertje, de mascotte van DePetrus en het Vughts Museum. Van oorsprong was Pietertje een leistenen poppetje dat tijdens de restauratiewerkzaamheden van DePetrus werd ontdekt. Het leuke nu is dat Pietertje dit jaar extra in het zonnetje staat vanwege het eerste lustrum van DePetrus én het 50-jarige jubileum van het Vughts Museum.

Voor en door kinderen

Voor het PietertjesPad hebben, in 2019, leerlingen van basisschool De Springplank samen met het Vughts Museum de route en tekeningen van onderweg gemaakt. Illustrator Saskia van Oversteeg heeft die tekeningen omgezet naar een prachtige routekaart, die je ook nog kunt inkleuren. Het PietertjesPad is gemaakt voor en door kinderen van 4 tot en met 12 jaar, maar iedereen is welkom om de route te wandelen en zich onder te dompelen in de historie van Vught.

Historisch Vught

Stap voor stap wandel je aan de hand van opdrachten door de historie van Vught. Langs DePetrus en het Raadhuis, over de A2 en vervolgens verder langs Kasteel Maurick, het Gripshuis, Gogelhuis en de Lambertustoren. Je ontdekt waarom er een gat zit in de Lambertus, welke beroemdheden er in Vught hebben gewoond en nog veel meer. Met zo’n vijftien opdrachten is de drie kilometer lange route door Vught goed voor zo’n twee uur wandelplezier. Natuurlijk kun je die ook naar eigen inzicht inkorten en bewandelen.

Speciale editie

Tijdens deze speciale editie van de wandeling kom je op de route allerlei (culturele) verrassingen tegen. Je maakt de opdrachten op de routekaart, maar komt ook oog in oog te staan met Frederik Hendrik, kunt meewerken aan een reuze kunstwerk, luisteren naar muziek, bijzondere kunstwerkjes van kinderen bekijken of verrast worden door een smakelijke traktatie. Je kunt deze middag aan de special meedoen tussen 14.00 en 16.30 uur.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen