Labyrint van Vught: verhalen verbeelden op textiel

Foto: Labyrint van Vught

Dit weekend start een uniek community-art project in Vught. Het Labyrint van Vught is een reis van anderhalf jaar die Judith Abels en Jente Lens-Swanenberg door Vught, Helvoirt en Cromvoirt gaan maken om naar verhalen te luisteren en te verbeelden op textiel.

Kunstenares Judith Abels was eerder al de initiatiefneemster van de Vughtse Vrijheidsrok. Haar idee van het nieuwe project is geïnspireerd op het Tapijt van Bayeux. Samen met gesprekspartner Jente Lens-Swanenberg gaat ze met een labyrint-van-Vught camper de wijken in om te luisteren naar wat mensen beweegt. Daarna gaan ze deze verhalen verbeelden op een meterslang textiel kunstwerk in de vorm van een labyrint.

Camper

Zaterdag 1 april staat de camper van 12.00 tot 16.00 uur bij Voorburg Verwondert, aan de Watertorenlaan op Zorgpark Voorburg. Op zondag 2 april is het evenement Proef Vught en staat de camper van 12.00 tot 17.00 uur in het centrum van Vught.

Meedoen

Iedereen vanaf tien jaar kan op meerdere manieren deelnemen aan dit project. Ze kunnen verteller, interviewer, maker of ambassadeur zijn. Samen werk je aan één kunstwerk om vanuit verbinding te onderzoeken en te leren wie je dorpsgenoten zijn en wat hen beweegt door de tijd. Door middel van diverse (gratis) workshops, kun je verschillende stofbewerkingstechnieken leren en natuurlijk mag je ook je eigen expertise inbrengen.  Ben je geen verteller of maker? Er zijn nog andere manieren om deel te nemen, door bijv. mee te interviewen, de Socials bij te houden, het project onder de aandacht te brengen bij verschillende doelgroepen en nog veel meer. Wil je meedoen? Kijk dan op de website en neem contact op.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen