Gratis rondleidingen Fort Isabella tijdens Museumweekend

Foto: Lisette Broess-Croonen

Beleef 400 jaar geschiedenis op Fort Isabella tijdens het Museumweekend 2023! Op 1 en 2 april zijn er gratis rondleidingen over het Isabella-terrein en kan je bovendien het Wielrijdersmuseum bezoeken. Het Museumweekend op Fort Isabella wordt georganiseerd door de Stichting Fort Isabellakazerne.

Fort Isabella verdedigt vanaf de 17e eeuw de stad ‘s-Hertogenbosch tegen de Hollanders en biedt later bescherming tegen oprukkende Fransen en opstandige Belgen. Een gids van de stichting vertelt tijdens de rondleiding natuurlijk ook over de rol van het fort tijdens het beleg van ‘s-Hertogenbosch in 1629.

Regiment Wielrijders

In de 20e eeuw wordt het oude fort omgevormd tot de Isabellakazerne. Daar was van 1922 tot mei 1940 het roemruchte Regiment Wielrijders gelegerd. Deze soldaten op de fiets boden dapper weerstand tegen de Duitse invallers, maar wel tegen een hoge prijs. Tijdens de rondleiding hoort u hun verhaal. In het museum vertellen vrijwilligers van de stichting méér over de wielrijders en zijn ook originele attributen, maquettes en films te zien.

Praktisch

Het museum aan de Reutsedijk 7 (gebouw 17) is beide dagen open van 14.00 tot 16.30 uur. Om 14.00 uur en 15.30 uur starten vanaf het museum rondleidingen. Een rondleiding duurt ongeveer een uur en eindigt ook weer bij het museum. Voor een rondleiding liefst vooraf aanmelden via e-mail.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen