Hondentoiletten en hondenravotveldjes

Foto: Pixabay

Uitlaatplaatsen voor honden In de gemeente Vught hebben we verschillende honden uitlaatplaatsen aangelegd, zodat alle hondenbezitters binnen een afstand van 500 meter een uitlaatplaats heeft liggen. We hebben twee soorten honden uitlaatplaatsen: hondentoiletten en ravotveldjes.

Het hondentoilet heeft een laag hekwerk. Om het ravotveldje staat een hoog hek met een poortje. Deze velden worden wekelijks gereinigd door de gemeente Vught.

Hondentoiletten In het hondentoilet mag uw hond zijn behoefte doen, zonder dat u deze op hoeft te ruimen. Wij zorgen ervoor dat dit toilet schoongemaakt word. Op een hondentoilet moet u uw hond aan de lijn houden.

Honden ravotveldjes Op een ravotveldje mag uw hond zijn behoefte doen zonder dat u hoeft op te ruimen. Op een ravotveldje mag uw hond los lopen. U hoeft hem niet aan de lijn te houden.

Wat zijn de regels voor hondenbezitters? Binnen de bebouwde kom moet u uw hond altijd aan de lijn hebben. Ook geldt, buiten de hondentoiletten en ravotveldjes, overal in de gemeente een opruimplicht. Dat betekent dat u de hondenpoep zelf op moet ruimen. De BOA controleert, maar natuurlijk doen we vooral een beroep op u om deze regels te respecteren. Zo voorkomen we samen overlast en ergernis. Namens uw medebewoners: hartelijk dank voor uw medewerking.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen