Verandering inzameldagen en wijziging tijdens de feestdagen

Foto: Pixabay

De afgelopen jaren is er veel veranderd op het gebied van afval inzameling. De afvalstoffendienst is duurzaam bezig. Hun aandacht ligt steeds meer bij het ophalen van waardevolle grondstoffen zoals papier, gft-afval en plastic.

Daarnaast kijkt de afvalstoffendienst ook naar de manier waarop afval ingezameld kan worden. Bijvoorbeeld door routes efficiënter in te plannen of het aantal inzameldagen per week terug te dringen. Zo rijden de wagens minder op en neer en besparen zij kilometers.

Wat betekent dit voor u?
In 2019 veranderen de inzameldagen van het afval voor bepaalde huishoudens in Vught. Elk huishouden in Vught ontvangt van de Afvalstoffendienst hierover een brief met daarin de eventuele veranderingen. Het kan dus zijn dat u uw oud papier, plastic verpakkingsafval en drankkartons en glas/blik op een andere dag aan de straat moet zetten. De inzameldag voor het gft-afval blijft in de gehele gemeente hetzelfde.

Kijk goed op de Afvalkalender 2019!
Op de Afvalkalender 2019 ziet u wanneer de vuilniswagen in 2019 bij u langskomt. De Afvalkalender 2019 kunt u downloaden op www.afvalstoffendienst.nl. Of kijk op de Afvalstoffendienst App. Lukt het u niet de data digitaal op te vragen en/of u ontvangt uw persoonlijke afvalkalender liever op papier? Bel dan met de klantenservice van de Afvalstoffendienst, bereikbaar op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur op tel. 073 61 56 508.

Gewijzigde inzameldagen afval tijdens de feestdagen
Op dinsdag 25 december haalt de Afvalstoffendienst geen afval bij u op. Dit gebeurt op zaterdag 22 december 2018. Op woensdag 26 december haalt de Afvalstoffendienst ook geen afval op. Dit verschuift naar zaterdag 29 december 2018. Op dinsdag 1 januari 2019 halen we ook geen afval bij u op. Dit gebeurt op zaterdag 5 januari 2019. Zet uw container voor 7.30 uur aan straat.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen