Vrijdag is het warme Truiendag

Foto: Warmte truiendag.nl

Zet u de verwarming ook wat lager? Doet u mee? En trek een warme trui aan. Met de Warmetruiendag op 15 februari 2019 vieren we de grootste klimaatactie van Nederland met als motto ‘verwarm jezelf, niet de wereld!’. Wethouder van de Ven is er klaar voor.

Warmetruiendag
Maar liefst 36% van de Nederlandse CO2- uitstoot komt door het koelen en verwarmen van gebouwen; minder stoken is dus cruciaal. Wereldwijd kunnen we maar liefst 70% energie besparen door slim met energie om te gaan, blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Cambridge.

Samen besparen
Door mee te doen aan de Warmetruiendag besparen we samen energie en dat geeft energie! Jaarlijks melden zo’n 200.000 mensen zich actief aan op www.warmetruiendag.nl. Inmiddels groeide een hele generatie op met de grootste klimaatactie van Nederland: ruim 2 miljoen mensen namen sinds 2007 deel. Elke actie heeft impact. Elke graad lager bespaart 6 procent energie en 6 procent CO2 uitstoot. Samen kunnen we op één dag maar liefst 6,3 miljoen kilo CO2 besparen.

Aanmelden?
Meldt u zich aan op www.warmetruiendag.nl en doe net als wethouder Toine van de Ven mee, elke graad telt. Wat Warmetruiendag betreft is het dan ook elke dag Warmetruiendag.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen