Vught, het spoor, N65 en ‘PAS’

Foto: Vught Nieuws

Het Programma Aanpak Stikstof (PAS) is elke dag in het nieuws. De rechter oordeelt dat het PAS de natuur onvoldoende beschermt tegen de uitstoot van stikstof. Dat moet beter. Voor allerlei bouwprojecten lijkt dit tot vertragingen te leiden.

Maar hoe zit dat in Vught met de N65 en het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer? Volgens de planning presenteert ProRail dit najaar het Tracébesluit PHS Meteren-Boxtel. Het besluit zou dan ter inzage komen te liggen. Of dit haalbaar is, is op dit moment onzeker. Want ook de stikstofberekeningen voor dit project zijn gebaseerd op het ‘veroordeelde’ PAS. Op dit moment onderzoekt ProRail de gevolgen van de rechterlijke uitspraak. Zodra we meer weten over de definitieve publicatiedatum van het Tracébesluit, maken we dat bekend.

Rijksweg N65 Ook voor de N65 heeft de ‘PAS-uitspraak’ gevolgen. De gemaakte stikstofberekeningen voor de bestemmingsplanprocedure zijn achterhaald. Er zijn nieuwe berekeningen nodig en

deze moeten bovendien in de planprocedure worden ingepast. Of dat kan, is onderwerp van onderzoek. Het bestemmingsplan zou volgens planning in het eerste kwartaal van 2020 vastgesteld worden. Ook deze datum kan opschuiven.

Aanbesteding N65 Ondertussen werkt het N65 team verder aan de voorbereiding van de aanbesteding van het werk. Het is belangrijk om het werk aan de N65 zoveel mogelijk af te ronden voordat ProRail aan het spoorwerk begint. Dat blijft de inzet. Zo houden we Vught goed bereikbaar, ook in de bouwfase. Vanzelfsprekend houden we u van de ontwikkelingen op de hoogte.

Bron: Gemeente Vught

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen