Vught heeft huisvesting statushouders op orde

Foto: Vught Nieuws

De gemeente Vught heeft de achterstand voor wat betreft de huisvesting van statushouders ingelopen. Hiermee staat ze niet langer meer onder toezicht van de provincie. Het is de gemeente, samen met woonstichting Charlotte van Beuningen, gelukt om te voldoen aan de taakstelling en 26 statushouders te huisvesten.

 De gemeente heeft maatregelen getroffen om de volledige taakstelling voor elkaar te krijgen. Zo zijn er statushouders gevestigd in bestaande gemeentelijke gebouwen en in woningen van woonstichting Charlotte van Beuningen. Vught heeft hiermee aan haar verplichting voldaan. Van een achterstand is dan ook geen sprake meer. Voor het eerste halfjaar van 2020 geldt een ‘nieuwe’ taakstelling van negen statushouders.

Hiermee is per 27 februari het actieve toezicht beëindigd en beoordeelt de provincie onze gemeente als ‘voldoet aan de taakstelling’. Ook wordt Vught groen gemaakt op de kaart die volgende maand op de website van de provincie wordt gepubliceerd.

Sinds de eerste helft 2017 stond de gemeente Vught onder toezicht van de provincie vanwege de achterstand. In 2019 moest de gemeente negen statushouders huisvesten. Daarnaast had Vught uit een eerdere periode nog een achterstand van 17 statushouders. Deze 26 statushouders zijn nu gehuisvest in Vught.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen