Brug Deutersestraat 5 en 6 november afgesloten

Foto: Nieuws.nl R v. Rinshoven

De brug aan de Deutersestraat kan bezwijken bij een te grote belasting. Vanwege de veiligheid van weggebruikers is eerder dit jaar besloten om zware- en landbouwwerktuigen te weren. Helaas hebben we moeten constateren dat niet iedereen zich aan de regels houdt.

De verkeers- en waarschuwingsborden worden genegeerd en betonnen blokken worden door onbevoegden aan de kant geschoven.

Het acuut veiligheidsrisico van de brug aan de Deutersestraat is algemeen bekend. Ook de genomen maatregelen geven dit risico aan. Om ervoor te zorgen dat zwaardere voertuigen breder dan 2,20 m echt geen gebruik meer kunnen maken van de brug, vervangen we de betonnen blokken door een vangrail tussen de leuning.  Er wordt hard gewerkt aan een structurele oplossing voor wat betreft de draagkracht van de brug. Tot dan zijn de genomen maatregelen noodzakelijk.

Brug Deutersestraat afgesloten
Op donderdag 5 november vinden de werkzaamheden plaats, eventueel met een uitloop naar vrijdag 6 november. Bij deze ingreep wordt gebruik gemaakt van groot materiaal. Om de veiligheid van de aannemer en de gebruikers van de brug te garanderen, is de brug op 5 en 6 november volledig afgesloten voor alle verkeer. Ook voor voetgangers en fietsers.

Bron: Gemeente Vught

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen