Kennismaking Fons Potters – D66

Foto: D66

Op 18 november vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. Omdat Helvoirt per 1 januari bij de gemeente Vught komt, vinden deze verkiezingen anderhalf jaar eerder plaats dan normaal. Wij stellen de deelnemende partijen en hun lijsttrekkers aan je voor.

Fons Potters is lijsttrekker voor D66. Hij woont sinds 2000 in Vught en was eerder al wethouder voor deze gemeente.

Hoe lang ben je al politiek actief?
“Sinds de jaren negentig ben ik lid van D’66, maar pas sinds 2009 ben ik actief. Toen hebben we D66 in Vught nieuw leven ingeblazen, want het was een slapende afdeling geworden. Ik ben toen begonnen als fractievoorzitter toen we met twee zetels in de raad begonnen. Sindsdien zijn we in aantal leden verviervoudigd en zijn we een topafdeling geworden. Van 2015 tot 2018 ben ik ook wethouder geweest. Daar sta ik nu eventueel ook voor open. Het belangrijkste is de inhoud, niet de poppetjes.”

Waarom heb je gekozen voor deze partij?
“De huidige slogan van D66 slaat voor mij de spijker op de kop: ‘Laat iedereen vrij, maar niemand vallen’. Iedereen moet vrij zijn om te kunnen doen wat hij wil, maar we moeten er wel zijn voor de mensen die ons nodig hebben. Het liberale en progressieve van de partij past helemaal bij mij.”

Hoe is de samenwerking met de Helvoirtse politiek gegaan?
“Er was nog geen D66 in Helvoirt, maar we hadden er al wel veel leden. In 2014 zijn we al actief aan de slag gegaan om Helvoirt bij Vught te krijgen. Dat speerpunt kan nu afgevinkt worden. Wij kenden Helvoirt en de mensen daar dus al goed.”

Wat zijn jullie belangrijkste standpunten?
“We willen een beter bestuur van de gemeente, samen met de inwoners. Nu wordt er te veel besloten zonder de burgers. Wij willen meer inspraak en we willen de kennis van de mensen benutten. Daarnaast willen we een ander en beter plan voor de N65. Er zitten nu te veel slechte punten in voor zowel Helvoirt, Cromvoirt als Vught. We betalen ons blauw en krijgen daar te weinig voor terug. En ook de woningbouw is belangrijk voor ons. Binnen tien jaar moeten er duizend betaalbare woningen komen voor jongeren, startende gezinnen en ouderen. En dan niet in een weiland, maar in de bebouwde kom. Samen met deze doelgroepen kunnen we kijken naar wat ze willen en hoe we dat kunnen realiseren.”

Hoe moet de nieuwe gemeente eruit gaan zien?
“De eigenheid van elk dorp moet centraal staat. Bij Cromvoirt zien we dat dat goed werkt. Helvoirt moet ook geen Vught worden en Vught geen Helvoirt. We willen graag een financieel gezonde gemeente waarin de eigenheid van de dorpen versterkt wordt.”

http://www.vught.d66.nl

http://www.vught.nl/verkiezingen

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen