Kennismaking Mark du Maine – VVD

Op 18 november vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. Omdat Helvoirt per 1 januari bij de gemeente Vught komt, vinden deze verkiezingen anderhalf jaar eerder plaats dan normaal. Wij stellen de deelnemende partijen en hun lijsttrekkers aan je voor.

Mark du Maine woont al zijn hele leven in Vught. Naast zijn werk en de politiek is hij te vinden bij de fitness in Ouwerkerk.

Hoe lang ben je al politiek actief?
“Ik ben op mijn achttiende lid geworden van de VVD in Vught. In 2009 ben ik penningmeester geworden en een jaar later burgerlid. Toen er in 2011 iemand van onze partij stopte als raadslid, ben ik in de raad gekomen. Sinds 2015 ben ik fractievoorzitter.”

Waarom heb je gekozen voor deze partij?
“Ik kan me goed vinden in de idealen van de VVD. Mensen hun vrijheid én verantwoordelijkheid geven. En ook dat iedereen gelijkwaardig is, vind ik belangrijk.”

Hoe is de samenwerking met de Helvoirtse politiek gegaan?
“Helvoirt heeft nu ook een VVD fractie waarvan er twee in de raad van Haaren zitten. Maar deze leden komen niet Helvoirt en kunnen niet overstappen naar ons. We krijgen er wel tien tot twintig leden bij. We hebben veel overleg gehad met de Helvoirtse leden over zaken die voor Helvoirt belangrijk zijn. Het verkiezingsprogramma hebben we ook met elkaar besproken.”

Wat zijn jullie belangrijkste standpunten?
“We willen bouwen aan de toekomst met de pijlers veiligheid, bereikbaarheid, balans in de woningmarkt, ondersteuning van de lokale economie en een goede financiële huishouding. Wat veiligheid betreft willen we bijvoorbeeld een rechtbank in de PI van Vught. Dan hoeft al dat verkeer niet steeds op en neer naar de rechtbank op Schiphol. Ook willen we een popup politiepost in het HelvoirThuis en DePetrus. De lokale economie willen we ondersteunen met zo weinig mogelijk bureaucratie. De gemeente moet er voor de ondernemers zijn en niet andersom. En wat de woningmarkt betreft willen we graag een herstructurering van het bezit van de woonstichting Charlotte van Beuningen. Die hebben nu vooral duurdere sociale woningen.”

Hoe moet de nieuwe gemeente eruit gaan zien?
“Drie dorpen met een eigen identiteit. Helvoirt wordt geen wijk van Vught en behoudt zijn eigen karakter. Dat is bij Cromvoirt nu ook al zo. De mensen uit die dorpen zijn trots op hun eigen dorp en dat moet zo blijven. Hun eigen identiteit is belangrijk.”

vught.vvd.nl

http://www.vught.nl/verkiezingen

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen