Bert Pauli leidt informatiebesprekingen nieuwe coalitie

Foto: Gemeentebelangen

Gemeentebelangen heeft de meeste zetels behaald bij de gemeenteverkiezingen en mag daarom het voortouw nemen in de informatiebesprekingen met de andere partijen. Bert Pauli zal hierbij als informateur aan de slag gaan.

Op basis van de zetelverdeling zijn er meerdere coalitiesamenstellingen denkbaar. Volgens Gemeentebelangen zal de advisering zal dan ook een uitdagende klus worden. Pauli heeft als taak om op basis van verkennende gesprekken met alle fracties te onderzoeken welke coalitie kan rekenen op een breed draagvlak binnen de gemeenteraad. Er moet een coalitieakkoord komen dat recht doet aan de verkiezingsuitslag en op hoofdlijnen ook haalbaar is.

Bestuurlijke ervaring

Pauli heeft al veel bestuurlijke ervaring. Hij was eerder wethouder en locoburgemeester van Den Bosch en gedeputeerde en plaatsvervangend Commissaris van de Koning van Noord-Brabant. Hij is bekend met de regio en volgens Gemeentebelangen in staat om een onafhankelijk informatieproces te voeren en helder te adviseren. Fractievoorzitter Bregje Peijnenburg – van Gemert heeft aan Pauli meegegeven dat het proces transparantie en zorgvuldigheid verdient. Het streven is om op vier januari de nieuwe raad een breed gedragen coalitieakkoord te kunnen aanbieden.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen