Nieuwe gemeenteraad van Vught geïnstalleerd

Foto: Lisette Broess-Croonen

Gisteravond vond de installatie plaats van de nieuwe raadsleden. Niet met een feestelijke gebeurtenis op het raadhuis, maar online vanuit de eigen huiskamer. Het was de eerste keer in de geschiedenis van Vught dat de installatie van raadsleden digitaal plaatsvond.

Drieëntwintig raadsleden werden er geïnstalleerd. Voor Gemeentebelangen zijn de raadsleden voor de komende periode Bregje Peijnenburg – Van Gemert, Eddie van Doorn, Jos den Otter, Mike Venrooij, Martien Vromans en Guus van Woesik. De VVD gaat de raad in met Mark du Maine, Nathalie Pullens – Robeerst, Bert Timmermans en Albert Verlinde. Namens de PvdA-Groenlinks worden het Kim Dorna, Nino de Lange, Karin Sprik en Ton van der Vossen. D66 gaat de raad in met Dion Meuwissen, Fons Potters, Diane Schellekens en Joris Vrensen. Namens het CDA komen Ans Beijens, Rutger Jans en Yvonne Vos in de raad en Dani Smith vertegenwoordigd de SP.

Burgerleden

Naast de raadsleden was er ook de installatie van enkele burgerleden: Jan van Iersel, Jeroen Pijnenburg, Ayah Yacoub, Mathieu Baudoin en Janine Wildschut. Een burgerlid maakt geen deel uit van de gemeenteraad, maar neemt wel plaats in een commissie of werkgroep.

Wethouders

Omdat er nog geen nieuw college is, is het wethouderschap van Peter Pennings, Saskia Heijboer en Toine van de Ven tijdelijk verlengd. Hiervoor werd de vergadering een uurtje stilgelegd, omdat de kiesstemmen bij de raadsleden thuis moesten worden opgehaald. Pennings en Heijboer keren hierna niet meer terug in de Vughtse politiek. Van de Ven zal hoogstwaarschijnlijk wel terugkeren als wethouder in het nieuwe college.

Welkom

Fons Potters en Ton van der Vossen namen nog even van de gelegenheid gebruik om alle inwoners van Helvoirt hartelijk welkom te heten bij de gemeente Vught. Hierna werd de vergadering gesloten. De eerstvolgende raadsvergadering zal op vier februari plaatsvinden. Met een beetje geluk kan iedereen dan weer terecht in het raadhuis, maar dat zal afhangen van de coronamaatregelen.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen